Team - Arles, Amsterdam
Ingang - Arles, Amsterdam
Het restaurant - Arles, Amsterdam
Het restaurant - Arles, Amsterdam
Het restaurant - Arles, Amsterdam
Suggestie van de chef - Arles, Amsterdam
Suggestie van de chef - Arles, Amsterdam
Suggestie van de chef - Arles, Amsterdam
Suggestie van de chef - Arles, Amsterdam
Suggestie van de chef - Arles, Amsterdam
Team - Arles, Amsterdam
Ingang - Arles, Amsterdam

Geselecteerd door Insider

Een verborgen pareltje in onze zorgvuldige selectie van topadresjes

Een Franse naam, een uit de Provence afkomstige chef (Arles om precies te zijn. Aha.), Franse wijnen, gerechten die eer doen aan de Franse keuken, kunst dat geïnspireerd is op de stad in Frankrijk en een heerlijk je ne sais quoi-sfeertje…tja hoe Frans wil je het hebben? Neo-bistro Arles in de Pijp is prettig laagdrempelig en toegankelijk. Chef Numa Muller kookt graag met producten die in het seizoen zijn en een groot deel van de ingrediënten komen van de Albert Cuypmarkt om de hoek. Iedere maand wisselt de kaart en wanneer het weer wisseltijd is proeft het hele team van de nieuwe gerechten. Gastvrouw Bette Hamersma heeft de mooie taak om de bijpassende wijnen erbij uit te zoeken. Je eet drie gangen voor 37 euro en kunt dit als je wilt nog verder uitbreiden met extra gerechten. Arles is een heerlijk restaurant waar je gewoon terug wilt blijven komen.

Geschreven door: Susam Pang van bySam.nl

Fotografie door: Susam Pang van bySam.nl

Tip van Insider
Tip van bySam: probeer (vooral in de zomer) een plekje in de serre te bemachtigen. Want dit is er eentje om verliefd op te worden. Vanaf je stoel kijk je zo uit op de met wijnranken begroeide patio.

Beloningen

 • Bib Gourmand
 • Gault&Millau 2019

Restaurantmenu

Aanbevelingen van de chef-kok

Gemiddelde prijs € 38 Speciaal verzoek
Menukaart en keuzemenu’s bekijken

Scores en recensies

8,5/10
Fantastisch
Gebaseerd op 150 recensies
 1. Hans B.
  • 4 recensies
  8/10

  Personeel en zeker de gastvrouw zijn zeer hartelijk en zorgen voor een prettige ontvangst. Ondanks een ietwat beperkte kaart toch heerlijk gegeten! Bijbehorende wijn was ook lekker.

 2. Marco M.
  • 4 recensies
  7/10

  Klein, maar fijn. Deskundige, maar vrij ‘bijdehand’ bediening, eten (te) wisselend van kwaliteit. Van top pulpo tot nauwelijks gare kip. Goede, betaalbare wijn.

 3. Rob V.
  • 5 recensies
  9,5/10

  Erg goede en originele gerechten. Het eten is niveau sterrenrestaurant, de ambiance is doorsnee gezellig, het personeel is attent en ze hebben er zichtbaar plezier in. De prijskwaliteit verhouding is buitengewoon goed.

 4. Lydia K.
  • 5 recensies
  8,5/10

  Lekker gegeten, gezellige inrichting en goede bediening!

 5. Raymond W.
  • 4 recensies
  9,5/10

  tafeltje en opzet wel vrij krap

 6. Monique M.
  • een recensie
  10/10

  Heerlijk gegeten. Ontzettend vriendelijk personeel. Vakkundig maar niet overdreven. Je voelt je op je gemak! Zeer prettige sfeer!!

 7. Sophie V.
  • een recensie
  9/10

  fijne avond gehad met leuke bediening en eten was fantastisch! een gelegenheid om zeker weer terug te gaan

 8. Marga k.
  • een recensie
  4,5/10

  Ik had hoge verwachtingen, maar ik vond de kwaliteit van met name het hoofdgerecht onder de maat( halslap) geen lekkere stoofpot en karige en verbrande niet lekker klaargemaakte groente. En ook weinig... Ook het dessert met fruit was niet smakelijk. Voor het geld wat we betaalden kregen we absoluut geen waar voor ons geld. Het restaurant was mij aanbevolen , maar ik zou dat bij anderen niet doen....

 9. Trix U.
  • 2 recensies
  9,5/10

  Heerlijk gegeten. . Prachtig opgemaakte borden en alles zeer smaakvol. Bijzonder vriendelijk personeel. Intiem restaurant. Ik kom zeker nog eens terug.

 10. Conny D.
  • 8 recensies
  9/10

  Heerlijk eten, aantrekkelijk opgemaakt en leuke bediening!

 11. Cil G.
  • een recensie
  9/10

  Restaurant wat je iedereen kunt aanraden. Bijzondere en lekkere gerechten. Vriendelijke bediening. Sfeer goed.

 12. Guido H.
  • 50 recensies
  4/10

  Winderige plaats naast de ingang, bovenop de buren. Gehaaste bediening, vlakke smaken, vieze vloer in toilet. Net voor het voorgerecht zelf maar om brood gevraagd. Geen olie ontvangen. Wijn werd bijna standaard te laat geserveerd. Drankje van t huis ontvangen ter compensatie. De goeie wijnen kunnen de ervaring helaas meer in balans brengen.

 13. Guido H.
  • 50 recensies
  4/10

  Koude tochtige tafel naast de ingang is geen succes. Goeie wijnen maar gehaaste bedieding en vlakke smaken. Bijna alle wijnen werden pas na het serveren van het gerecht gebracht. Vieze vloer herentoilet.

 14. Emmanuelle F.
  • 2 recensies
  10/10

  Prachtige sfeer, heerlijke maaltijd ook voor vegetariers. Perfect!

 15. Boyd H.
  • 6 recensies
  10/10

  Een verborgen pareltje! Informele sfeervolle brasserie waar ik inmiddels regelmatig met vrienden gegeten heb.

 16. Boyd H.
  • 6 recensies
  9/10

  Een parel waarvan je hoopt dat ie zichzelf blijft. Kleine kaart met ruime variatie. Prima wijn selectie. Persoonlijke bediening, met alle aandacht en kennis die daar bij nodig is.

 17. Marcelle R.
  • een recensie
  10/10

  Heerlijk gegeten. We komen graag nog een keer om meer te proeven.

 18. Tes B.
  • 8 recensies
  10/10

  Knus restaurant, gastvrije ontvangst. Beperkt aantal originele gerechten op de kaart met soms wat onduidelijke namen, maar de attente bediening neemt alle onzekerheden weg en licht alles uitgebreid toe. Grote selectie aan wijnen, aparte smaken. Kwantiteit ook prima, drie gangen gingen prima zonder het gevoel te krijgen te veel te eten. Het menu wisselt regelmatig dus wij komen binnenkort graag terug!

 19. Walter T.
  • 7 recensies
  8/10

  Hoewel het eten heel goed was toch een negatieve ervaring! De amuse kostte €3 pp terwijl dat in restaurants van dit niveau toch normaal gesproken gewoon bij de service horen. Daarnaast veel surplus op de kaart bij gerechten (zet gewoon de prijs op de kaart en noem geen menuprijs). Verder was Ik na afloop van de maaltijd niet echt verzadigd. Porties mogen zeker groter al is het maar met begeleidende groente. Onder de streep kom ik tot een teleurstelling voor wat betreft dit restaurant. En dat heeft niet gelegen aan de bediening maar de ontzettend foute prijs-kwaliteit verhouding in combinatie met de grootte van de porties eten.. Eenmaal maar geen vervolg.....

 20. Tobias d.
  • 14 recensies
  10/10

  fijn restaurant, kom hier graag, altijd afwisselend menu, goed personeel.

Praktische informatie

Openingstijden

Alle dagen geopend van 18.00 tot 01.00 uur

Routebeschrijving naar het restaurant

Govert Flinckstraat 251IV, 1073 BX, Amsterdam, Nederland

Routebeschrijving

, Amsterdam-Zuid, De Pijp

Over het restaurant

In 2016 heeft een groot aantal liefhebbers chef-kok, wereldreiziger en jazzmuzikant Numa Muller (Arles; 1985) uit Arles al ontdekt. Via pop-ups op verschillende locaties heeft Numa diverse malen Amsterdam laten kennismaken met zijn interpretatie van de neo-bistro. De kookstijl die in Parijs furore maakt en staat voor herkenbare gerechten, voorzien van nieuwe smaken en een vleugje je ne sais quoi, laat nu ook in de hoofdstad zijn ware gezicht zien. In een restaurant dat luistert naar de naam Arles. Enchanté.

Vanzelfsprekend is ook de ‘voorkant’ op niveau. Laurence Reintjens (Tilburg; 1990) werkte voorheen bij onder andere La Rive en Bridges in Amsterdam, waarna hij besloot zijn carrière voort te zetten in een toegankelijker type restaurant.

Laurence behoort tot de nieuwe generatie gastheren die gastvrijheid en wijnkennis in dienst stellen van een geslaagde gastronomische ervaring. Zijn kaart huisvest zowel traditionele als vin nature wijnen.

Services

Amex, , ,

, , , Wi-Fi

Restaurants rond "Arles"

Gratis service: beschikbaarheid direct bevestigd.