Steak tartare - C Amsterdam, Amsterdam
Restaurant - C Amsterdam, Amsterdam
Restaurant - C Amsterdam, Amsterdam
Restaurant - C Amsterdam, Amsterdam
Duif - C Amsterdam, Amsterdam
Entrecote - C Amsterdam, Amsterdam
Steak tartare - C Amsterdam, Amsterdam
Restaurant - C Amsterdam, Amsterdam

Geselecteerd door Insider

Een verborgen pareltje in onze zorgvuldige selectie van topadresjes

De naam C staat voor Celsius. Bij dit restaurant ervaar je zelf hoe temperaturen tijdens de bereiding van invloed kunnen zijn op (dezelfde) producten. De gerechten staan op de kaart dan ook onderverdeeld in graden. De afdeling 0-20 graden somt de rauwe en koude gerechten op en onder het kopje 200 graden vind je gerechten van de grill, plancha of uit het frituurvet. De keuken is het epicentrum van restaurant C. Je kunt aan de keukenbar plaats nemen, aan een tafeltje of in de lounge. Waar je ook zit in de grote en strak ingerichte ruimte, je hebt altijd zicht op de keukenbrigade. Chef Arnout van der Kolk en souschef Dennis Goldner zijn verantwoordelijk voor de super knappe culinaire creaties zoals deze yellow fin tonijn met kimchi sesamzaadjes, ijs van dashi en noritempura. Wat een goddelijk gerecht.

Geschreven door: Susam Pang van BySam.nl

Fotografie door: Susam Pang van BySam.nl

Tip van Insider
Tip van bySam: Ook in de zomer is restaurant C eentje om te onthouden, ze hebben namelijk een ruim terras met lekker veel zonuren. En pak ook eens een keer een lunch mee bij C want ook in de middag zijn ze open!

Restaurantmenu

Aanbevelingen van chef-kok Arnout van der Kolk

Gemiddelde prijs € 48 Speciaal verzoek
Menukaart en keuzemenu’s bekijken

Scores en recensies

9,1/10
Uitmuntend
Gebaseerd op 1114 recensies
 1. Henry S.
  • 13 recensies
  10/10

  Geweldige lunch met 30% korting op a la carte prijzen via Fork op het terras in de zon. Hier wordt buitengewoon goed gekookt. Mooie smaakcombinaties zonder de overdreven kermis aan blubjes. gelletjes en andere onzin, waar andere chefs zich aan bezondigen. Bijpassende wijnen zijn goed gekozen en bijzonder. Bediening is buitengewoon professioneel, zorgt voor een fijne informele sfeer en is behulpzaam en flexibel. Van de door ons beiden gekozen salade als 1e gang wordt meteen gezegd dat we die vanwege de omvang beter kunnen delen. Halve glazen zijn geen probleem. Ook het ruimbelegde kaasplankje delen we op voorstel van de bediening. De sommelier schenkt daarbij een goed passende Pedro Ximenez Dulce. Altijd leuk als er op zoek wordt gegaan naar iets anders dan de obligate rode port, die slecht combineert met de uiteenlopende smaken op het kaasplankje. Aanbevolen!

 2. Kees v.
  • een recensie
  10/10

  Erg leuk restaurant, leuke atmosfeer, eigentijds, goede bediening. De kwaliteit van het eten is perfect, de opmaak en smaak is uitstekend. Wij kunnen die restaurant zeker aanbevelen. Onze kelner was super, heb helaas zijn naam niet gevraagd. Punt voor de eigenaar; het 360 graden idee is super goed maar moet dan ook worden toegepast en uitgelegd aan tafel; dat maakt het concept nog meer rond!

 3. Volkert t.
  • een recensie
  9,5/10

  Echt super. Eten heerlijk en bijzonder. Goede wijnen. Relaxte sfeer. Goede bediening. Misschien niet goed koop maar meer dan de moeite.

 4. Fred K.
  • een recensie
  7,5/10

  Teveel engelstaligen in de zaak; welkomsdrankje moesten we zelf achteraan. Het eten was prima en de bediening bij het eten ook prima. Wel stond de muziek iets te hard. De nooduitgang aan de zijkant vh restaurant maakt het bijzonder onaantrekkelijk. Jammer voor zo'n verder mooi ingerichte zaak. Zeker een leuke avond gehad.

 5. Theo F.
  • 8 recensies
  9,5/10

  mijn vrouw en ik hebben de special IENS deal voor early birds gebruikt waardoor het eten in C heel "" goedkoop "" werd voor de prima / bijzondere en lekkere gerechten .UITSTEKEND service was vriendelijk , hoffelijk en behulpzaam en de mogelijkheden voor prettige wijnen per glas heel goed .

 6. S. H.
  • 10 recensies
  9,5/10

  Lekker eten, korting werd niet toegepast.

 7. Beatriz G.
  • 2 recensies
  9,5/10

  Vijf uitstekende gerechten van het zondagse Celsius 360 menu met als allerbeste het lam met bagna cauda. Misschien wel het lekkerste en meest malse stukje lam wat ik ooit gegeten heb, en de bagna cauda was een ontdekking op zich. De vijf gerechten zouden niet misstaan op het menu van een Michelin sterren restaurant, al is de entourage wat minder (bijv. geen amuses). De prijs begint echter wel die kant op te gaan: in Augustus vorig jaar heb ik 67 Euro betaald voor vijf gangen, BOB arrangement plus espresso, nu was dat 80 Euro. Vorig jaar was het overigens ook voortreffelijk, dus ik kom hier ongetwijfeld terug.

 8. Jan Pieter K.
  • 4 recensies
  9/10

  Heerlijk gegeten, attente bediening. Was een geslaagde avond uit eten. We hebben genoten van de gerechten.

 9. Magalie A.
  • een recensie
  10/10

  Super lekker gegeten, hele leuke sfeer en top service!

 10. Bianca d.
  • 2 recensies
  2,5/10

  We kwamen binnen en bleken aan de bar bij de keuken naast elkaar te moeten zitten. Dit zou een unieke ervaring moeten zijn. Er was geen gewone tafel meer vrij, terwijl we ruim op tijd hadden gereserveerd. We zijn opgestapt.

 11. Paul B.
  • 7 recensies
  7,5/10

  Gerechten zijn exquis en lekker. Maar de porties zijn klein. Nadat ieder van ons voor bijna 40 euro had besteld (2 gerechten en side dish) hadden we nog beetje honger. Dat zou niet zo moeten zijn. Bediening kan ook wel wat attenter. Tevergeefs vroegen we tweemaal om extra kaarslicht (want gezeten in donkere hoek).

 12. Kat w.
  • een recensie
  10/10

  Altijd heerlijk eten, geweldig sphere en attent bediening. Ik kan dit restaurant ten zeerste aanbevelen

 13. Terence d.
  • 6 recensies
  10/10

  Formidabele service, vooral de pairing cocktails zijn aan te raden. We hadden het 5-gangen menu. Enige suggestie ter verbetering is dat óf de hele tafel a la carte moet bestellen óf de hele tafel het menu moet nemen, dat zou heroverwogen kunnen worden. Maar we pasten ons snel aan.

 14. Jorien V.
  • 5 recensies
  10/10

  Heel lekker gegeten, leuke aankleding en hele goede service! Zeker een aanrader!

 15. Michel N.
  • een recensie
  8,5/10

  De plek om met vrienden te ganneven. Bediening is uitstekend, porties iets te mager en dat geldt ook voor het zuinig inschenken van de wijn. De glazen mogen wel iets voller dan nu het geval is. Prijs kwaliteit is prima, echter ze zijn wat aan de zuinige kant. Inrichting is strak en zakelijk, de keuken neemt de centrale plaats in en dat zorgt voor een levendig karakter.

 16. Neel W.
  • 3 recensies
  10/10

  Het was een heerlijke avond, mooie omgeving,hartelijke ontvangst , ennnn héél lekker gegeten! We hebben de vrijheid aan de kok over gelaten, is een gouden tip

 17. Ruud v.
  • 6 recensies
  10/10

  Leuk bedacht Celsius concept. Daarnaast erg goed gegeten!

 18. Jeroen H.
  • 3 recensies
  9,5/10

  Zeer goede service. Via tripadvisor vooraf gevraagd om een rustige tafel. Toen we al zate werd dit opgemerkt en direct een andere plek aangeboden. Het eten was echt heerlijk. Mooie malse lam, heerlijke parelhoen. Bediening correct, snel en kundig. Kortom aanrader.

 19. Pieter k.
  • 6 recensies
  8,5/10

  werden vriendelijk ontvangen en gekozen voor verrassingsmenu.....men had keurig rekening gehouden met wat we niet lusten.....fijne avond gehad.........eten was erg lekker

 20. Ray C.
  • een recensie
  8/10

  Op 1e Paasdag was er tijdens de lunch een DJ aanwezig waarvan de muziek te hard stond. (we konden nauwelijks de uitleg over de gerechten en wijnen verstaan). Gevraagd om de muziek iets zachter te zetten waaraan geen gehoor werd gegeven. Uiteindelijk naar het buitenterras gevlucht waar het geluidsniveau enigszins acceptabel was.

TheFork aanbiedingen

30% korting op het eten

Niet van toepassing op drankjes.

Niet van toepassing op keuzemenu’s.

Beschikbaar op het gekozen tijdstip.

30% korting op het eten

Niet van toepassing op drankjes.

Niet van toepassing op keuzemenu’s.

Beschikbaar op het gekozen tijdstip.

Praktische informatie

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag 16:00 - 01:00

- Lunch GESLOTEN

- Diner 18:00 - 22:00

Vrijdag en Zaterdag 11:30 - 03:00

- Lunch 12:00 - 15:30

- Diner 18:00 - 22:00

Zondag 11:30 - 19:00

- All day Menu 12:00 - 17:00

Routebeschrijving naar het restaurant

Wibautstraat 125, 1091 GL, Amsterdam, Nederland

Openbaar vervoer

Naastgelegen Metro halte Wibautstraat , Amstel station op 10 minuten lopen.

Routebeschrijving

Parkeerterrein ParkBee: Sla van de wibautstraat af naar platanenweg. Volg platanenweg naar vrolikstraat. Links ziet u het besloten parkeerterrein (ParkBee - The Studenthotel).

Betaald parkeren op naastgelegen parkeerterrein (Parkeergarage ParkBee), gedurende de lunch gratis parkeren op dit zelfde parkeerterrein. Vraag de restaurantmanager naar de uitrijkaart.

provincie Noord-Holland, Amsterdam-Oost,

Over het restaurant

Een nieuwe culinaire beleving

C is koud tot warm, laagdrempelig en toegewijd, kwaliteit en service, maar het staat vooral voor Celsius. Bij dit restaurant ontdek je pas hoe belangrijk temperatuur is voor een gerecht. Één product kan veranderen van smaak en textuur bij bereiding op verschillende temperaturen. Met dit creatieve concept verdiept Michiel van der Eerde zich in een nieuwe culinaire beleving. Samen met zijn team keert Michiel van der Eerde terug naar het adres, waar het met BAUT ooit allemaal begon!

Celsius Sunday

Maak kennis met ons 360° menu op de zondagmiddag. Op deze middag matchen we onze gerechten niet alleen met de beste wijnen maar maakt onze head-bartender ook een cocktailcombinatie met elke gang!

lke gang!

Het restaurant biedt mogelijkheden om af te huren tot maximaal 200 personen.

Services

Amex, , ,

, , Wi-Fi

Restaurants rond "C Amsterdam"

Gratis service: beschikbaarheid direct bevestigd.