Suggestie van de chef - Darah Afghaans Restaurant, Utrecht

Darah Afghaans Restaurant

9,1/10
Gemiddelde prijs € 28
1.055 recensies

Restaurantmenu

Aanbevelingen van de chef-kok

Gemiddelde prijs € 28 Speciaal verzoek
Menukaart en keuzemenu’s bekijken

Scores en recensies

9,1/10
Uitmuntend
Gebaseerd op 1055 recensies
 1. Sharon M.
  • 3 recensies
  9/10

  Geweldige service, vriendelijk, snel, miljoen glimlachen terwijl er verrukkelijk eten onze magen vulde - topavond!

 2. Coen K.
  • 2 recensies
  8,5/10

  Smaken voortreffelijk echter de gerechten hadden wat warmer gemogen.

 3. Lisette P.
  • een recensie
  10/10

  Heerlijk gegeten hier. Gekozen voor het 3 gangen verrassingsmenu en totaal geen spijt van gehad! Vriendelijk personeel wat ook in is voor een geintje en de tijd neemt om dingen uit te leggen. Zeker voor herhaling vatbaar!

 4. Marije h.
  • een recensie
  9,5/10

  Een echte aanrader. Heerlijke combinaties van gerechten en smaken.

 5. Ard V.
  • een recensie
  8/10

  Geweldig restaurant. Heerlijk eten heel erg gevarieerd. De bediening maakte het echter echt top. Ze schoven een stoel bij om aan tafel rustig uit te leggen wat de verschillende gerechten waren. Geen wonder dat het er altijd druk is! Uitstraling van het restaurant is iets minder. En verder is het restaurant wat rumoerig.

 6. John v.
  • een recensie
  8,5/10

  Goede sfeer, aardige bediening en lekker. Aanrader!

 7. Jordy N.
  • 3 recensies
  8/10

  Goede service en prima eten, leuke kennismaking met Afghaanse keuken. Ze vertelden op een leuke manier wat meer over de gerechten en de mogelijkheden. Wij hadden het verrassingsmenu wat goed was.

 8. Marcel M.
  • 2 recensies
  9/10

  Heerlijk eten, zeer goede bediening, fijne sfeer. Wel een matige geluidsdemping waardoor veel herrie, met name bij grote groepen

 9. Anet B.
  • een recensie
  9/10

  het was zeer rumoerig, ik moest mijn stem verheffen om met mijn vrienden te kunnen praten en dan nog verstonden we elkaar soms niet. je wordt er heel moe van. andere vrienden zal ik niet uitnodigen, we zijn wat ouder (65+) en sommigen hebben een gehoorapparaat wat de herrie versterkt of zijn ziek geweest en verdragen he rumoer niet. zelf heb ik een zeer goed gehoor en ben gezond, maar zo'n rumoer verdraag ik slecht. er is zeker wat aan te doen maar dat is een grote ingreep.

 10. Hans L.
  • een recensie
  10/10

  Onze dochter werkt in Afghanistan, en aangezien we daar moeilijk naartoe kunnen hebben we hier, op aanraden van een vriendin, een proefje genomen uit de Afghaanse keuken, en dat was een zeer goede ervaring. Heel plezierig geholpen door het personeel en er was tijd voor een praatje. Dat het restaurant goed loopt was duidelijk steeds waren alle tafels bezet ! Om aan ieders wensen te voldoen hadden sommigen van het personeel de neiging om heel snel te gaan lopen ( bijna rennen) en dat zou niet nodig hoeven zijn ! Het eten was verrukkelijk, met fijne smaken en er mocht gewoon bij gevraagd worden als dat nodig was ! Wij gaan hier zeker nog eens naar toe !

 11. Jaap F.
  • een recensie
  9,5/10

  Heerlijk eten en zeer vriendelijke bediening

 12. Natasja H.
  • een recensie
  9,5/10

  Heerlijk gegeten! Verrassingsmenu is een aanrader!

 13. Jos D.
  • een recensie
  10/10

  Genoten van de heerlijke smaken van het verrassingsmenu. Prettige bediening.

 14. Wolf H.
  • 28 recensies
  9/10

  Heerlijk eten, enorm goede service. Lampen zijn wat fel en zitje was ook niet superfijn. Maar dat is een kleinigheid!

 15. Cobie D.
  • 2 recensies
  10/10

  We hebben hier heerlijk gegeten. Erg gastvrij ontvangen. Bediening was top.

 16. Marlies v.
  • een recensie
  10/10

  Eten waar je gelukkig van wordt!

 17. André L.
  • 4 recensies
  9,5/10

  Heb weer heerlijk genoten van het kennismakingmenu. Een echte smaaksensatie, deze keer iets anders samengesteld dan eerdere keren dus weer van wat nieuwe gerechtjes genieten.

 18. Daan P.
  • 2 recensies
  9,5/10

  Hoge kwaliteit eten en service. Wel is het restaurant vrij rumoerig en had de bierkaart wellicht iets exotischer mogen zijn.

 19. J M.
  • een recensie
  7,5/10

  Het was niet mogelijk om een karaf gewoon (kraan)water bij de wijn te bestellen.

 20. Maartje R.
  • een recensie
  9,5/10

  Vriendelijke, gastvrije obers, goede kwaliteit wijn en oh! het eten was perfect!

Praktische informatie

Openingstijden

Maandag en dinsdag gesloten

Woensdag t/m zondag 17.00 - 22.00 uur

Routebeschrijving naar het restaurant

Oudegracht aan de Werf 161, 3511 AL, Utrecht, Nederland

Routebeschrijving

, , , Utrecht-Centrum

Over het restaurant

Darah is het vierde familierestaurant dat in mei 2017 is opgericht door de familie Alizadah. Vanaf januari 2010 ontvangen zij hun gasten met veel liefde en plezier in restaurant Sarban in Tilburg. Het culinaire succes heeft zich ondertussen uitgebreid naar Den Bosch (restaurant Zaher, 2013) en Waalwijk (restaurant Attan, 2014). Sinds 2016 kun je door cateringbedrijf Saaz ook je feesten en partijen laten verzorgen.

Betekenis Darah

Darah verwijst naar de vruchtbare grond tussen de voet van de berg en de rivier. De grond is bij uitstek geschikt voor het verbouwen van diverse gewassen omdat dit veel voedingsstoffen bevat.

In elk restaurant van de familie Alizadah, wacht je een hartelijke ontvangst. Persoonlijke aandacht en vriendelijkheid zijn diepgeworteld in de Afghaanse cultuur. De gastheren en gastvrouwen staan open voor al jouw vragen.

Hart voor de maatschappij

Ze voelen zich maatschappelijk erg betrokken bij hun woon- en werkomgeving en streven ernaar om op verschillende manieren de mensen om zich heen te helpen. Tot op heden is het ze gelukt om op de volgende manieren een kleine bijdrage te leveren;

• Ze nemen bewust alleenstaande minderjarige asielzoekers aan als personeel om hen een kans te bieden op een succesvolle toekomst in Nederland. In het restaurant proberen ze zoveel mogelijk Nederlands te spreken. Dit om de integratie te bevorderen.

• Ze stellen wekelijks een tafel beschikbaar aan Quiet500 members. Dat zijn Tilburgse gezinnen die onder de armoedegrens leven.

• Als actief lid van het Elftal tegen Armoede proberen ze met verschillende projecten het percentage van de mensen die onder de armoedegrens leven te verlagen.

• Via het bestuur van de stichting Samen Doen proberen ze nieuwkomers en huidige inwoners van Tilburg met elkaar te verbinden. Ook creëren ze werkgelegenheid voor de nieuwkomers.

• Ze nemen deel aan verschillende veilingen, waarvan de opbrengst vaak gaat naar de ouderen in de stad.

Services

, Wi-Fi

Restaurants rond "Darah Afghaans Restaurant"

Gratis service: beschikbaarheid direct bevestigd.