Entrée - Darah Afghaans Restaurant, Utrecht
Vue de la salle - Darah Afghaans Restaurant, Utrecht
Vue de la salle - Darah Afghaans Restaurant, Utrecht
Vue de la salle - Darah Afghaans Restaurant, Utrecht
Suggestion du chef - Darah Afghaans Restaurant, Utrecht
Suggestion du chef - Darah Afghaans Restaurant, Utrecht
Suggestion du chef - Darah Afghaans Restaurant, Utrecht
Vue de la salle - Darah Afghaans Restaurant, Utrecht
Vue de la salle - Darah Afghaans Restaurant, Utrecht
Vue de la terrasse - Darah Afghaans Restaurant, Utrecht
Entrée - Darah Afghaans Restaurant, Utrecht
Vue de la salle - Darah Afghaans Restaurant, Utrecht

Darah Afghaans Restaurant

9,2/10
Gemiddelde prijs € 28
1.120 recensies

Restaurantmenu

Aanbevelingen van de chef-kok

Gemiddelde prijs € 28 Speciaal verzoek
Menukaart en keuzemenu’s bekijken

Scores en recensies

9,2/10
Uitmuntend
Gebaseerd op 1120 recensies
 1. Roy P.
  • 2 recensies
  9,5/10

  Inmiddels al een behoorlijk aantal keer hier gegeten, het is altijd weer erg lekker. Locatie in het centrum, bediening en uiteraard het eten: gewoon heel erg goed!

 2. Paul V.
  • 7 recensies
  9,5/10

  Heel vriendelijke bediening en wij lieten ons verrassen door een heerlijk verrassingsmenu!

 3. Mirjam S.
  • 7 recensies
  10/10

  Weer lekker gegeten ! Heel vriendelijke mensen en leuk het verrassingsmenu met kennismaking van bijna de hele kaart. We komen hier vast nog eens terug !

 4. Ivo S.
  • een recensie
  9,5/10

  Eten was erg lekker. Bijzondere gerechten die je niet vaak eet. Bediening was aardig. Ruimte had slechte akoestiek, je kon elkaar moeilijk verstaan hierdoor.

 5. Judith S.
  • 2 recensies
  9,5/10

  Zeer gastvrij ontvangen, vriendelijke bediening, heerlijk eten, lekker gekruid en veel verschillende smaken die goed bij elkaar passen. Aanrader!

 6. • een recensie
  10/10

  Dit was weer super. Personeel was erg vriendelijk en gastvrij. Het eten was geweldig. Je krijgt uitleg over het eten en de smaak is heerlijk. Ik kan dit iedereen aanraden. Wij komen absoluut terug.

 7. Kevin B.
  • een recensie
  10/10

  Tweede keer terug en weer heerlijk gegeten. Fris en kruidig met een hele vriendelijke staff die ervoor zorgt dat je je welkom voelt. Vooral het verrassing menu is aan te raden!!

 8. Bosbende B.
  • 31 recensies
  9,5/10

  Dit was de eerste keer Afghaans eten en daarmee gekozen voor het 3-gangen-verrassingsmenu waarin veel elementen uit de Afghaanse keuken terugkomen. Een zeer smaakvol en kleurrijk palet van gerechten en bijgerechtjes, die elke keer met zorg werden toegelicht, een mooie mix van groente, vlees en rijst. De meer Aziatische smaken (kerrie, limoen, shoarma-achtige smaken, koriander) herkende ik terug, maar de toevoeging van kardemom maakt het allemaal weer anders dan anders. Kortom: aanrader!

 9. Jolanda v.
  • een recensie
  10/10

  Heel aardige bediening, vriendelijk. Goede uitleg over de gerechten. Aanrader!

 10. Florien B.
  • een recensie
  9,5/10

  Eten is een heerlijk smaakexplosie! Neem het van alles wat-gerecht in vega en in vlees. Bediening is ontzettend vriendelijk, een echte aanrader!

 11. Danielle S.
  • 17 recensies
  10/10

  Heerlijk eten en goede bediening. Aan de gracht buiten kan je heerlijk zitten. Binnen is het meer standaard. Verassingsmenu is echt om aan te raden

 12. Paul-Eric N.
  • 12 recensies
  8,5/10

  Fijn restaurant met lekkere Afghaanse gerechten. Zeer hartelijke ontvangst en bediening. Neem het 3-gangenmenu en laat je verrassen. Een aanrader.

 13. Meike R.
  • 41 recensies
  9/10

  Als was weer erg lekker en de service was goed. In de zomer is er buiten helaas weinig plaats (voor 4+ personen) en binnen geen direct daglicht. De bediening was wel zo aardig om het terras wat te verbouwen, zodat we toch in een rij buiten konden zitten.

 14. Sara J.
  • 2 recensies
  9,5/10

  Heel erg bedankt voor een heerlijke en mooie avond! Het voelde net alsof ik bij mijn moeder ging eten. We zijn van harte verwelkomd door jullie gastvrijheid en hebben enorm genoten van het eten.

 15. Mark v.
  • 9 recensies
  9,5/10

  Dankzij het heerlijke weer konden we buiten zitten én genieten. Van de plek, de sfeer en het eten. En vooral ook daardoor was het allemaal nog wat smaakvoller (want binnen is het net even wat minder ‘aantrekkelijk’). Dat de wijn niet heel bijzonder is is bijzaak, althans een beetje. Het eten én de bediening doen het ‘m.

 16. Arthur S.
  • een recensie
  9,5/10

  Verrassingsmenu was heerlijk. En de verjaardagszang fenomenaal

 17. Dirk d.
  • een recensie
  10/10

  Het eten was heerlijk, we zijn heel persoonlijk geholpen door het personeel op een hele vriendelijke manier. Ook de snelheid van het eten en de prijs waren zeer gunstig. Alleen maar positieve punten!

 18. Sebastiaan v.
  • een recensie
  9,5/10

  Wat een verwennerij is het hier!

 19. Bas S.
  • 2 recensies
  9,5/10

  Het verrassingsmenu was erg goed. Drie gangen waarin bijna gehele kaart in kleine hapjes werd geserveerd. Zeer vriendelijke bediening. Absolute aanrader.

 20. Anke d.
  • een recensie
  8,5/10

  Heerlijk gegeten, we hadden het introductiemenu, de vegetarische variant.

Praktische informatie

Openingstijden

Maandag en dinsdag gesloten

Woensdag t/m zondag 17.00 - 22.00 uur

Routebeschrijving naar het restaurant

Oudegracht aan de Werf 161, 3511 AL, Utrecht, Nederland

Routebeschrijving

, , , Utrecht-Centrum

Over het restaurant

Darah is het vierde familierestaurant dat in mei 2017 is opgericht door de familie Alizadah. Vanaf januari 2010 ontvangen zij hun gasten met veel liefde en plezier in restaurant Sarban in Tilburg. Het culinaire succes heeft zich ondertussen uitgebreid naar Den Bosch (restaurant Zaher, 2013) en Waalwijk (restaurant Attan, 2014). Sinds 2016 kun je door cateringbedrijf Saaz ook je feesten en partijen laten verzorgen.

Betekenis Darah

Darah verwijst naar de vruchtbare grond tussen de voet van de berg en de rivier. De grond is bij uitstek geschikt voor het verbouwen van diverse gewassen omdat dit veel voedingsstoffen bevat.

In elk restaurant van de familie Alizadah, wacht je een hartelijke ontvangst. Persoonlijke aandacht en vriendelijkheid zijn diepgeworteld in de Afghaanse cultuur. De gastheren en gastvrouwen staan open voor al jouw vragen.

Hart voor de maatschappij

Ze voelen zich maatschappelijk erg betrokken bij hun woon- en werkomgeving en streven ernaar om op verschillende manieren de mensen om zich heen te helpen. Tot op heden is het ze gelukt om op de volgende manieren een kleine bijdrage te leveren;

• Ze nemen bewust alleenstaande minderjarige asielzoekers aan als personeel om hen een kans te bieden op een succesvolle toekomst in Nederland. In het restaurant proberen ze zoveel mogelijk Nederlands te spreken. Dit om de integratie te bevorderen.

• Ze stellen wekelijks een tafel beschikbaar aan Quiet500 members. Dat zijn Tilburgse gezinnen die onder de armoedegrens leven.

• Als actief lid van het Elftal tegen Armoede proberen ze met verschillende projecten het percentage van de mensen die onder de armoedegrens leven te verlagen.

• Via het bestuur van de stichting Samen Doen proberen ze nieuwkomers en huidige inwoners van Tilburg met elkaar te verbinden. Ook creëren ze werkgelegenheid voor de nieuwkomers.

• Ze nemen deel aan verschillende veilingen, waarvan de opbrengst vaak gaat naar de ouderen in de stad.

Services

, Wi-Fi

Restaurants rond "Darah Afghaans Restaurant"

Gratis service: beschikbaarheid direct bevestigd.