TheFork LogoTheFork, een bedrijf van TripAdvisor

Suggestie van de chef - Darah Afghaans Restaurant, Utrecht

Darah Afghaans Restaurant

Gemiddelde prijs € 28
949 recensies

Restaurantmenu

Aanbevelingen van de chef-kok

Gemiddelde prijs € 28 Speciaal verzoek
Menukaart en keuzemenu’s bekijken

Scores en recensies

9,1/10
Uitmuntend
Gebaseerd op 949 recensies
 1. Dan D.
  • een recensie
  10/10

  Bij de meest hartelijke obers die ik al ooit aan het werk heb gezien, trots op het eten dat ze serveren, blij met jou als gast.

 2. Sheila I.
  • een recensie
  9/10

  Het eten was lekker

 3. Jan B.
  • een recensie
  8,5/10

  lekker gegeten, kruidig maar niet zo pittig als ik verwachtte. brood was minder maar voor de rest uitstekende smaken. Al met een leuke beleving, en zeker leuk om een keertje te doen.

 4. Louisa D.
  • een recensie
  9,5/10

  Tip...neem het verrassings menu zo proef je van alles dat ze te bieden hebben iets...echt heerlijk. Het personeel is vriendelijk en leggen alles uit wat je gaat eten.

 5. Wil d.
  • 2 recensies
  9,5/10

  Heerlijk gegeten. Enorm smaakvolle gerechten. Fijne sfeer en bediening

 6. Jw d.
  • 3 recensies
  8/10

  Positief: vriendelijke ontvangst, lekker eten. Heel geurig / kruidig. Is echt anders dan andere keukens. Verbeterpunt: porties mogen wat groter. Je zit altijd aan een drie-gangen menu vast, ook als je maar 2 gangen wilt eten ( porties zijn daarentegen van dien aard dat ook kleine eters het wel op krijgen).

 7. Marjolein D.
  • 6 recensies
  9,5/10

  Prima ontvangst. jassen worden meteen opgehangen en na afloop aangereikt. We zijn slechts een paar keer eerder geweest, maar werden direct herkend. Je voelt je welkom en dat blijft de hele avond zo, ondanks dat het druk is. Het eten is heerlijk, met goede uitleg erbij. We blijven zeker komen!

 8. • een recensie
  9,5/10

  Heerlijk gegeten, kennismakingsmenu met Afghaanse keuken was leuke ervaring en zeer vriendelijke bediening. Aanrader. Ook goede prijs-kwaliteitsverhouding.

 9. Mirjam H.
  • een recensie
  10/10

  Een feest voor alle zintuigen!

 10. Ron p.
  • 5 recensies
  9,5/10

  Onze eerste ervaring met de Afghaanse keuken is erg goed bevallen .Voor als je niet weet wat te kiezen geeft het verrassings menu een mooie indruk van de heerlijke gerechtjes en smaken van de kaart. Beslist een aanrader

 11. Bram K.
  • een recensie
  9,5/10

  Voor het eerst hier gegeten. Super lekker en ontzettend vriendelijke bediening. Jongens/mannen uit Afghanistan die hier sinds 3 of 4 jaar zijn en perfect Nederlands spreken. We komen zeker terug.

 12. Pilar M.
  • 2 recensies
  9,5/10

  Heerlijk gegeten !!!

 13. Paula N.
  • een recensie
  9,5/10

  Heerlijk eten, met zorg bereid, super-vriendelijke bediening. Goede sfeer. Echt een aanrader!

 14. Lil V.
  • een recensie
  8/10

  Prima gegeten, diverse heerlijke smaken geproefd!

 15. John i.
  • 36 recensies
  10/10

  Kennis gemaakt met de Afghaanse keuken dmv een door een menu dat ongeveer 75% van de kaart bevat. Soort tapas idee en het smaakte allemaal perfect. Personeel geeft graag uitleg en advies over de gerechten/drankjes. Interieur zit er netjes, verzorgd uit en brengt je in de juiste sferen

 16. Jeannette L.
  • 3 recensies
  9,5/10

  Darah is een echte aanrader! Het eten is heerlijk en verrassend, de sfeer prettig, de prijs (zeer) gunstig en de bediening geweldig. Al meerdere keren geweest en iedere keer weer genoten.

 17. Chantal K.
  • een recensie
  10/10

  Heerlijk eten en vriendelijke bediening die zorgvuldig aandacht aan je besteed!

 18. Anita v.
  • 2 recensies
  10/10

  Heerlijke verrassende smaken en hele vriendelijke bediening. Prettig geprijsd, wij kozen voor het verrassingsmenu en dat was smullen!

 19. Anne-Marie C.
  • een recensie
  9,5/10

  Heerlijk gegeten. Fijne bediening. Het was druk, maar daar merk je niks van. Tijdig reserveren is wel handig, want ze zitten snel vol.

 20. Marcel M.
  • een recensie
  9/10

  De gerechten waren hoog op smaak, en hadden verrassende smaken. Diversiteit was goed en royale gerechten. Uiterst vriendelijke medewerkers. Aanrader!

Praktische informatie

Openingstijden

Maandag en dinsdag gesloten

Woensdag t/m zondag 17.00 - 22.00 uur

Routebeschrijving naar het restaurant

Oudegracht aan de Werf 161, 3511 AL, Utrecht, Nederland

Routebeschrijving

, , , Utrecht-Centrum

Over het restaurant

Darah is het vierde familierestaurant dat in mei 2017 is opgericht door de familie Alizadah. Vanaf januari 2010 ontvangen zij hun gasten met veel liefde en plezier in restaurant Sarban in Tilburg. Het culinaire succes heeft zich ondertussen uitgebreid naar Den Bosch (restaurant Zaher, 2013) en Waalwijk (restaurant Attan, 2014). Sinds 2016 kun je door cateringbedrijf Saaz ook je feesten en partijen laten verzorgen.

Betekenis Darah

Darah verwijst naar de vruchtbare grond tussen de voet van de berg en de rivier. De grond is bij uitstek geschikt voor het verbouwen van diverse gewassen omdat dit veel voedingsstoffen bevat.

In elk restaurant van de familie Alizadah, wacht je een hartelijke ontvangst. Persoonlijke aandacht en vriendelijkheid zijn diepgeworteld in de Afghaanse cultuur. De gastheren en gastvrouwen staan open voor al jouw vragen.

Hart voor de maatschappij

Ze voelen zich maatschappelijk erg betrokken bij hun woon- en werkomgeving en streven ernaar om op verschillende manieren de mensen om zich heen te helpen. Tot op heden is het ze gelukt om op de volgende manieren een kleine bijdrage te leveren;

• Ze nemen bewust alleenstaande minderjarige asielzoekers aan als personeel om hen een kans te bieden op een succesvolle toekomst in Nederland. In het restaurant proberen ze zoveel mogelijk Nederlands te spreken. Dit om de integratie te bevorderen.

• Ze stellen wekelijks een tafel beschikbaar aan Quiet500 members. Dat zijn Tilburgse gezinnen die onder de armoedegrens leven.

• Als actief lid van het Elftal tegen Armoede proberen ze met verschillende projecten het percentage van de mensen die onder de armoedegrens leven te verlagen.

• Via het bestuur van de stichting Samen Doen proberen ze nieuwkomers en huidige inwoners van Tilburg met elkaar te verbinden. Ook creëren ze werkgelegenheid voor de nieuwkomers.

• Ze nemen deel aan verschillende veilingen, waarvan de opbrengst vaak gaat naar de ouderen in de stad.

Services

, Wi-Fi

Gratis service: beschikbaarheid direct bevestigd.