Suggestie van de chef - De Artisjok, Utrecht
Vegan Garden - De Artisjok, Utrecht
Ingang - De Artisjok, Utrecht
Restaurant - De Artisjok, Utrecht
Restaurant - De Artisjok, Utrecht
Suggestie van de chef - De Artisjok, Utrecht
Suggestie van de chef - De Artisjok, Utrecht
Suggestie van de chef - De Artisjok, Utrecht
Suggestie van de chef - De Artisjok, Utrecht
Suggestie van de chef - De Artisjok, Utrecht
Vegan Garden - De Artisjok, Utrecht

De Artisjok

8/10
Gemiddelde prijs € 36
48 recensies

Restaurantmenu

Aanbevelingen van chef-kok Stephano Jansen / Sommelier Robin Slots

Gemiddelde prijs € 36 Speciaal verzoek
Menukaart en keuzemenu’s bekijken

Scores en recensies

8/10
Zeer goed
Gebaseerd op 48 recensies
 1. Joey v.
  • een recensie
  10/10

  Prachtige gerechten, onverwachte smaakcombinaties en vooral erg lekker. Wij werden ook met veel gastvrijheid ontvangen, onze jassen werden keurig opgehangen en de ober deed echt zijn best ons alles uit te leggen over de verschillende wijnen en de verhalen daarachter. Ik ga hier zeker nog eens heen!

 2. Agnes N.
  • een recensie
  9,5/10

  Een uitstekend restaurant met excellente bediening. Wijn wordt vooraf aangeboden om te proeven. Ook vegetarisch eten is van bovengemiddeld niveau. Dit restaurant verdient meer gasten.

 3. Joella V.
  • 2 recensies
  10/10

  Heb een fantastische avond gehad bij De Artisjok. Het stond al een tijdje op mijn lijstje, en nu eindelijk geweest. Het was beter dan ik verwacht had. De service was goed, er werd goed ingesprongen op onze vragen. Het eten was heerlijk, en zo mooi opgemaakt! Fijne sfeer en echt een avondje uit. Dit ga ik vaker doen!

 4. Roel d.
  • 11 recensies
  8,5/10

  We hadden het vegetarische verrassingsmenu wat heel goed smaakte. Ook de bijpassende wijnen deden het goed. Service was prima met veel uitleg over de wijnen. Alleen de inrichting had naar mijn smaak wat sfeervoller gekund.

 5. Tjitske W.
  • een recensie
  9,5/10

  Een vriendin tipte dit restaurant aan ons en niet voor niks!! We werden heel hartelijk ontvangen en besloten een 4 gangen verrassingsmenu te nemen. Onze verwachting werd zwaar overtroffen! We kregen een heel smaakvolle en verrassende zeewolfterrine (normaal houd ik niet zo van terrines maar deze was echt zo lekker!!) een prachtig groentegerecht (deze chef kan niet alleen fantastisch met vlees en vis koken maar kan ook groente op een fantastische manier centraal stellen), een zeer malse eendenborstfilet met geweldige jus en opnieuw een mooi geheel met verschillende bereidingen van groenten. Tot slot een prachtig chocolade dessert. Bij elke gang kregen we bovendien mooie passende wijnen geserveerd. De sommelier kwam persoonlijk de wijnen toelichten, wat het diner en de service helemaal af maakte. Dank voor de heerlijke avond, wij komen zeker terug. Zoek je een restaurant voor een avondje uit met heel lekker eten en wijn voor een eerlijke en goede prijs, kom dan naar de Artisjok in Utrecht

 6. Rory G.
  • 9 recensies
  10/10

  We kwamen los van elkaar binnen maar werden beide zeer professioneel ontvangen. De binnenkomst en het restaurant doen huiselijk / huiskamerachtig aan. Dit geeft een warm en gezellig gevoel. Onze gastheer was zeer beleefd en kundig en wist ons veel te vertellen over de verschillende gerechten en de bijpassende wijnen. Mijn zakenpartner was, ondanks dat zij de Griekse zeebaars als hoofdgerecht koos, in een rode wijn stemming. De wijn het beste passend bij de zeebaars was eigenlijk wit. Gelukkig speelde onze gastheer goed op de rode wijn stemming van mijn zakenpartner in en serveerde een rode wijn welke de smaak van de zeebaars perfect complementeerde. De witte wijn bij het voorgerecht Artisjok Royale was zo lekker dat ik ervoor koos deze ook bij het hoofdgerecht te drinken. Wij hebben geweldig genoten van een gezellige en onderhoudend diner waarvoor onze dank aan de gastheer van De Artisjok.

 7. Irma V.
  • 3 recensies
  6/10

  Een gezellige avond gehad met vrienden. Als gastheer zijn er nog wel enkele punten van verbetering. Als een gesprek levendig is, dan onderbreek je het gesprek niet met alleen de vraag of het gesmaakt heeft. Om vervolgens direct weg te lopen. De bestelde fles wijn was nog niet leeg, maar was wel weggehaald. Vervolgens wordt opgemerkt dat de fles leeg is met andere woorden, of we nog een fles bij wilden bestellen. Eh nee, onze fles was nog niet leeg, de fles is uiteindelijk wel bij ons leeggeschonken. Overigens werd er wel regelmatig gevraagd bij voor en hoofdgercht of het gesmaakt had, maar niet of we nog wat wilden drinken (behalve met nog niet lege fles). Jammer, ook voor hen, want met een actievere houding hadden we echt meer gedronken (dus meer inkomsten). Het voor- en hoofdgerecht van het verrassingsmuenu viel in de smaak. Het nagerecht niet. De cheesecake bleef bij iedereen liggen. We hebben een erg goede avond gehad, maar aan gastheerschap kan nog wel heel wat bijgeschaafd worden

 8. Gabrielle d.
  • een recensie
  2/10

  Teleurstellend

 9. R. v.
  • 12 recensies
  9,5/10

  Uitermate goed verzorgd en heerlijk eten Echt een aanrader in mooi stukje Utrecht

 10. Petra v.
  • 12 recensies
  10/10

  Heel gezellig gegeten hier. Plezierige sfeer, fijne attente bediening, heerlijk gegeten met een groep van zes. Goede akoustiek waardoor je ook met elkaar een gesprek kan voeren.

 11. Annemieke H.
  • een recensie
  8/10

  Het voorgerecht duurde alleen wat lang.

 12. Willem v.
  • 3 recensies
  8,5/10

  Met vrienden gegeten om weer bij te praten in rustige sfeer met lekker eten. Gerechten waren origineel, lekker en erg mooi opgemaakt.

 13. Robert v.
  • 7 recensies
  10/10

  Fijne en orginele gerechten. Prettige bediening.

 14. Constantinos M.
  • een recensie
  9,5/10

  Met een gezellige groep in het kelder gegeten. Fijne service en prachtige locatie. Sfeer is top, Wijn maakt het compleet. Wij komen zeker terug!!

 15. Lilian N.
  • 2 recensies
  5,5/10

  Het rundvlees was grauw en grijs....

 16. Jolanda K.
  • een recensie
  7,5/10

  We waren er met 2de kerstdag en kregen het kerst menu. We gingen zitten kregen zonder vragen of tekst en uitleg over de avond een glas bubbels? en een amuse. Het eten was heerlijk, echter de service was minder, er werd verteld wat we op ons bord kregen maar verder weinig service. Alles kwam erg rap achter elkaar, we vroegen zelf om iets anders te drinken, i.p.v. dat zij dit aanboden. Er werd zelfs geen water bij de wijn aangeboden of gevraagd of we dit wilden. Na gang 2 aangegeven dat er meer tijd tussen de gangen mogen zitten, dit werd daarna gedaan. Het leek er op alsof ze iedereen zo snel mogelijk naar huis wilde hebben. Kortom het eten was goed maar voor 70,- voor een kerstdiner hadden we iets meer beleving verwacht.

 17. Anneke V.
  • een recensie
  9,5/10

  We hadden een reservering staan op 2de kerstavond, gelukkig maar ook want het restaurant was bomvol! Zowel als de voorkant als de achterkant. We begonnen met een heerlijk amuse met Libanese specerijen. Voorgerecht zeewolf met kaviaar wat met de wijn heel goed ging. Als 2de gerecht hadden we harira soep met zeebaars, super gerecht, en nogmaals wijn heel goed erbij. Voor de hoofdgerecht nog een aparte maar wel heerlijke spoom gehad. Zowel de hoofdgerecht als nagerecht waren smakelijk! We moesten ook op een bepaald tijdstip naar huis en dat hebben zij perfect voor elkaar gekregen. Enige minpuntje is dat de tafel redelijk kort op elkaar stonden. Maar over het algemeen heel erg genoten van ons avond en wij komen zeker terug. Anneke

 18. Priscilla V.
  • 25 recensies
  9,5/10

  Vanavond kerstmenu gehad het was subliem! Helemaal gekomen uit het noorden van Nederland en geen spijt gehad. Eten was heel goed in harmonie en wijn past heel goed bij. Jonge jongens doen hun werk met passie, wij komen zeker terug!

 19. Yusuf Kaan T.
  • 2 recensies
  10/10

  Altijd een feestelijk diner bij de Atisjok. Vrindelijke bediening. Wel was het erg rustig voor een zaterdagavond maar kennelijk kwam dat door de drukte van de kerst. Wij hopen nog vaak te terug komen.

 20. Sebastiaan K.
  • 3 recensies
  5,5/10

  Gisteren bij de Artisjok gegeten met zijn drieën. Om te beginnen, net voor ons komt een groep van 4 binnen. Deze worden vriendelijk begroet, hun jas wordt aangenomen en ze krijgen een tafel toe gewezen. Wij daarentegen staan met zijn drieën relatief lang te wachten, hangen onze jas op en zien drie man personeel een beetje om zich heen te staren. Uiteindelijk kwam één van de drie maar aangelopen, nadat we klaar waren met onze jas ophangen en wees hij een suggestie aan tafels aan waar we wel zouden kunnen gaan zitten. Na de eerste kennismaking met is het niet meer goed gekomen, zelfs verder bergafwaarts. Om verder te gaan, bestelde ik een glas rode wijn (primitivo), welke na de eerste slok al overduidelijk zwaar over de top was. Na dit gemeld te hebben werd mij verteld 'dat deze fles pas net was open gemaakt'. Daarna maar een andere wijn genomen (tempranillo), in de hoop dat het beter zou zijn. Ook daar kwam ik van een koude kermis thuis, want dit leek wel op een AH huiswijntje wat bij het kerstpakket was gekregen. Na lang wachten werd er tot ons gekeerd en kregen we de mogelijkheid om te bestellen (na het zelf maar vragen van de kaart). De eerste gang begon met 'Artisjok royale', waarvan je zou verwachten dat dat het paradepaardje van dit restaurant zou zijn, immers Artisjok, maar ook dit viel tegen. Een gekookte halve artisjok, met een humus, rucola, een plakje 'Halloumi kaas' en een garnering van vettige sliertjes zoete aardappel. De royale smaak en de ambiance was, buiten de door vet doordrenkte aardappel garnering, nergens te vinden. Simpelweg vet, saai en ongemakkelijk. Het hoofdgerecht was niet veel beter. Wat men zou verwachten van de Parelhoen is een mooi, zacht stukje vlees wat gedrapeerd is met een jus van moerbei. Het vlees was droog, de broccoli was samen met vis gestoomd (ja, u leest het goed, vis) en de rijst was saai en droog. Al met al, is het het gewoon net niet. De service is zeer matig, zowel in het adaptief reageren met het ophangen van de jas, het reageren op lege glazen, nagaan of de klant nog behoevend is (water, bijgerechten, enz.). Het eten is zeer matig, wat men niet zou verwachten met dit prijskaartje. Dus, zouden wij dit restaurant aanraden? Mits zowel de bediening, als de keuken zich gaat conformeren naar de prijs die ze vragen, zou je het een poging waard kunnen zijn. Echter in de huidige staat, raad ik men niet aan om hier de maaltijd te nuttigen en raad ik men aan om verder te zoeken.

Praktische informatie

Openingstijden

Maandag t/m Zaterdag: 17:00 tot 0:00 uur

Routebeschrijving naar het restaurant

Nieuwegracht 33, 3512 LD, Utrecht, Nederland

Over het restaurant

Terwijl het kloppend hart van Utrecht de meeste mensen trekt, ligt de Nieuwegracht aan rustiger vaarwater. Aangenaam, zonder dat het verveelt. In restaurant De Artisjok is het ook harmonieus genieten. De sfeervolle ambiance sluit perfect aan bij de mooi opgemaakte borden, de verfijnde gerechten en het vakmanschap van je gastheer. De chef stelt verrassende menu’s samen, waarbij passende wijnen kunnen worden besteld.

Services

Amex, , , , ,

Restaurant kan worden afgehuurd (Max. 70 personen)

Af te huren, , , , Toegankelijk voor rolstoelen, Wi-Fi

Restaurants rond "De Artisjok"

Gratis service: beschikbaarheid direct bevestigd.