Wat
Waar

Restaurantmenu

Aanbevelingen van chef-kok Niek van Lieverloo

Gemiddelde prijs € 60 Speciaal verzoek

Dieetwensen

Scores en recensies

Uitmuntend
9,3/10
Gebaseerd op 131 recensies
Alleen gasten die naar het restaurant zijn gegaan nadat ze via TheFork hebben gereserveerd, kunnen een beoordeling schrijven.
Eten :9,4/10
Service :9,1/10
Setting :9,1/10
  1. Mike B.
    • 1 recensie
    8,5/10

    We hadden het 4-gangen menu en hebben uitstekend gegeten. Ook de vegetarische gerechten waren eerste klas! Twee kleine opmerkingen: Voor ons had het iets minder zout gekund (niet dat het zout was, maar we zijn aan zeer weinig zout gewend), en beide voorgerechten hadden hadden rookcomponenten, voor de variatie was een genoeg geweest. Maar al met al prima avond gehad!

  2. Pieter H.
    • 11 recensies
    10/10

    Heerlijke lunch op buitenterras genoten; 3 gangen met als extra enige oesters vooraf. Gerechten, zowel als amuses, feestelijk opgemaakt, mede door gebruik te maken van eetbare bloemen. Mooie smaakcombinaties met verse fruit (bramen, bosbessen). Als hoofdgerecht een boterzachte eendenborst. Wij zijn niet zulke "grote" eters, en hebben elders met 3 gangen vaak een overladen gevoel. Hier echter ga je weg met een voldaan gevoel. Elke 6 weken wisselt het menu, dus zeker een reden om nog eens terug te komen.

  3. Marjolijn v.
    • 2 recensies
    9/10

    Wij hebben heerlijk gegeten in een gezellige ambiance. We werden vriendelijk en voorkomend geholpen en waren zeer tevreden over het lekkere menu.

  4. Corinne B.
    • 12 recensies
    9/10

    Bediening mag hartelijker!

  5. Ingrid V.
    • 2 recensies
    8,5/10

    Fantastische presentatie van het eten en vriendelijk personeel. Misschien iets te formeel. Het houten bankje voor de tas van de dame werkt niet echt (te laag en beter tas op de groene bank te hebben). Misschien ook iets te welwillend in het begin om brood met pata negra (wat overigens erg goed was) of oesters aan te bieden zonder dat we wisten hoe het werkte en we nog geen menu hadden gezien. Liever zien we eerst het menu. Het toetje was absoluut fantastisch. De smaak van de vleesgerechten kon wellicht iets scherper zijn, maar de kwaliteit van het vlees en de presentatie was geweldig. Wijnarrangement bij het menu was ook erg goed.

  6. Erna V.
    • 1 recensie
    9/10

    Heerlijk gegeten !

  7. Max D.
    • 3 recensies
    10/10

    Perfect !

  8. Wim B.
    • 1 recensie
    8/10

    Om terug te komen!

  9. Karin b.
    • 3 recensies
    10/10

    Mooie zaak met super sympathieke chef-kok met liefde voor het vak en gasten. Zeer mooie locatie en is gewoon een leuke avond uit. Hier komen we vaker.

  10. Riekie S.
    • 1 recensie
    9/10

    Was top. Ook super leuk dat de chefkok aan tafel het menu kwam toelichten en de mogelijkheden. Erg flexibel in het aanpassen van het menu naar jou wensen

  11. Ferdy K.
    • 1 recensie
    10/10

    In het geheel bekeken was het voor ons een super ervaring. Ieder gerecht verraste ons door de zeer geconcentreerde smaken. Zeker een aanrader!

  12. Astrid T.
    • 1 recensie
    8/10

    echt een aanrader komen zeker nog eens terug!!

  13. Gijs H.
    • 8 recensies
    10/10

    Geweldige locatie, hele mooie gerechten

  14. Arno v.
    • 22 recensies
    8,5/10

    We hebben fantastisch gegeten! De bediening is keurig, beleefd en kundig. De presentatie was op de eerste twee gangen ronduit goed, de smaken zelfs bovengemiddeld goed. Op het hoofdgerecht vond ik de presentatie (dun gesneden steak op een basis van sucade) wat minder. De smaken bleven echter waanzinnig. Al met al een heerlijke avond gehad voor een eerlijke prijs. Arno

  15. Helma w.
    • 3 recensies
    10/10

    Heerlijke avond!

  16. Ada v.
    • 1 recensie
    9,5/10

    De gerechten in ons 5 gangen diner waren origineel en goed op elkaar afgestemd. Het kasteel biedt een mooie ambiance en de service was top.

  17. Dick B.
    • 3 recensies
    10/10

    Via VVAA geboekt, kamer en diner. Fantastisch gegeten! Bijzonder smaakvol. Bijpassende wijnen ook prima. Voor herhaling vatbaar.

  18. Marjolein J.
    • 6 recensies
    10/10

    Gisteren genoten van het menu van de chef, met daaraan voorafgaand geweldige amuses, heerlijke smaakcombinaties en verrassende mondbeleving. De chef komt aan tafel en legt vol passie en enthousiasme het menu uit. Bij de gastvrouwen, -heren spat de liefde voor het vak ervan af. Kortom GEWELDIG!!!!

  19. Ad W.
    • 270 recensies
    10/10

    Alweer voor de vierde keer naar het kasteel waar verschillende veranderingen zijn doorgevoerd. Het terras van het restaurant is naar de achterzijde verplaatst, ligt nu aan de waterkant met uitzicht op de natuur, mooi. Helaas voor ons was het weerbericht niet goed genoeg. Belangrijker is de uitbreiding van het keukenteam (inmiddels 14 personen) met een aantal ervaren mannen. Dit was mogelijk omdat de keuken van het restaurant nu ook ondersteuning bied aan de banqueting. We kregen onze vertrouwde ronde tafel aan de open haard. Als aperitief een Italiaanse Allegro Chardonnay van Mare Magnum die goed beviel. Ik besloot net als partner nu ook voor een middag met visbereidingen. De wijnkaart mochten we ook even inkijken, er is inmiddels een vaste opslag per fles wat de betere wijnen aantrekkelijker maakt, prima. Een trio hapjes verscheen, keurig gepresenteerd. IJsje van popcorn in een hoorntje van krokante komijnekaas gevuld met een crème van wortel, mooi hoog op smaak. Krokante taco met toefje hangop, mais, ananas en bruine bonen, verrassend fris met mooie koriander toets. Op een krokantje een gemarineerd tomaatje gevuld met bleekselderie saffraan en basilicum, lekkere pure smaken en sappige textuur. De amuse kwam in een cocktailglas. Salade van bloemkool, met haricots vertes en stukjes groene appel afgedekt met lobbige piccalilly bestrooid met een fijne crumble van cassave. Luchtig met mooie textuur en prima piccalilly toets, heerlijk. De eerste begeleider werd keurig door Sander Scheltinga gepresenteerd. Gärtling Grüner Veltliner 2016 van Nigl, lekker fris met tonen van groene appel. Uit de keuken een gestapeld gerecht gepresenteerd door chef Niek. Als basis een Japanse mayonaise waarin een zevental Japanse pepers (kimizu), afgedekt met plakken sashimi van hamachi, plakjes in ponzu gemarineerde coquille, hart van komkommer gemarineerd in sambai, gepofte wilde rijst waartussen gemalen nori en een rolletje van shisoblad waarin glasnoedels, aan tafel afgewerkt met een Japanse saus. Mooie verfijnde smaken, zachte texturen met subtiele Aziatische smaak accenten, heerlijk. De wijn vulde het gerecht aan met zijn aroma en verfijnde zuren. (9,75) We gingen verder in mediterraanse stijl. Op de huid gebakken corvina filet met crispy huidje, antiboise waartussen stukjes chorizo, tortellini van geitenkaas, structuren van artisjok en kleine tomaatjes. Lekkere pure smaken, mooie chorizo toets en een goed accent door de frisse geitenkaas. Ernaast een deels op hout gefermenteerde Chenin Blanc 2017 van Remhoogte die de gang compleet maakte. (9,5) Italiaans wit gemaakt van Grillo en Zibbibo 2015 van het huis Eughenès, mooi aroma, sappig in de mond en een klein bittertje in de afdronk. Op het bord een aparte presentatie. In een royale portie schuim van wortel met een vleugje kardemom heilbot filet op een crème van knolselderie waarnaast stukken kreeft gelakt met knoflookboter, afgewerkt met gelakte worteltjes en avruga kaviaar. Cuisson van de vis en kreeft beide net ietsje te ver. Met de smakencombinatie was niks mis mee, de wijn was keurig in balans. (9,4) Onze topper van de middag was een lekkere dikke tarbot filet gegarneerd met mossel, oester en lint van venkel op een bedje van aardappel mousseline in een heerlijke stokvissaus met groene kruiden olie, aan tafel afgewerkt met een flinke portie avruga. In het glas een dikke Viognier 2016 van La Rabasière om het feestje compleet te maken, genieten! (9,8) De dessertwijn was een versterkte Zuid-Afrikaanse Hanepoot Jerepigo van Badsberg, mooi aroma in de mond rond en krachtig. Uit de keuken een mooie presentatie. Structuren van braam en bosbes, witte chocolade en citroen met ijs en spongecake van basilicum. Veel smaken en texturen, met voor mij net ietsje teveel witte chocolade wat het gerecht wat zwaarder maakte dan nodig is. De wijn sloot met zijn aroma keurig aan, in de mond vond ik hem wat te alcoholisch. (9) Als afsluiter een krachtige espresso met een viertal lekkere friandises. Bediening was uitstekend verzorgd, Sander Scheltinga als vertrouwde sommelier en Niek van Lieverloo die de presentatie van de gerechten verzorgde en de puntjes op de i plaatste, alles in een hele gezellige sfeer. Prijs-kwaliteitsverhouding vond ik zeer goed tot uitstekend. Samengevat kunnen we stellen dat het weer een geslaagde middag was. We zien de stijl van de gerechten veranderen. Compactere presentaties met een klassieke Franse basis en het gebruik van luxe ingrediënten, waarbij de focus ligt op smaakcombinaties en smaakbalans, de invloeden uit andere werelddelen blijft bestaan. Ernaast een keurige wijnselectie en een correcte bediening op een speciale locatie. Wij blijven fan.

  20. Nathalie D.
    • 1 recensie
    10/10

    Genoten van een heerlijke avond uit. Op alle fronten super.

Praktische informatie

Openingstijden

Maandag Gesloten

Dinsdag t/m zaterdag

- Diner vanaf 18:00

Dinsdag t/m vrijdag

- Lunch vanaf 12:00

Zondag Gesloten

Routebeschrijving naar het restaurant

Maurick 3, 5261 NA, Vught, Nederland

Routebeschrijving

Gratis parkeren & Parkeerplaats

provincie Noord-Brabant

Over het restaurant

Sprookjes bestaan wel

Verscholen in de natuur op een eilandje in rivier de Dommel. Daar staat ineens een verbluffend kasteel compleet met ophaalbrug, hoog prijkende torens en rood-witte luiken. De stijlvolle inrichting, met een moderne knipoog, past uitstekend bij de indrukwekkende kaart. Met kerst of voor een bruiloft is dit tevens een waar genoegen. Waan je in een sprookje!

Services

Restaurant kan worden afgehuurd (Max. 60 personen)

Af te huren, Toegankelijk voor rolstoelen

Restaurants rond "Hendrik van Maurick"

Bistro Petite Ruelle

€ 35 (gemiddelde prijs)

Score:8.9 (236 recensies)

Insider

‘t Misverstant

€ 55 (gemiddelde prijs)

Score:9.3 (103 recensies)

Insider

€ 35 (gemiddelde prijs)

Score:9 (8 recensies)

€ 25 (gemiddelde prijs)

Score:7.8 (20 recensies)

€ 15 (gemiddelde prijs)

Score:8 (8 recensies)

€ 43 (gemiddelde prijs)

Score:8.3 (184 recensies)

€ 35 (gemiddelde prijs)

Score:8.9 (158 recensies)

Insider

€ 34 (gemiddelde prijs)

Score:8.4 (333 recensies)

-50%

€ 25 (gemiddelde prijs)

Score:9.1 (10 recensies)

€ 37 (gemiddelde prijs)

Score:8.8 (255 recensies)

Gratis serviceBeschikbaarheid direct bevestigd