Suggestie van de chef - Het Ketelhuis Utrecht, Utrecht
Voorkant - Het Ketelhuis Utrecht, Utrecht
Terras - Het Ketelhuis Utrecht, Utrecht
Het restaurant - Het Ketelhuis Utrecht, Utrecht
Suggestie van de chef - Het Ketelhuis Utrecht, Utrecht
Voorkant - Het Ketelhuis Utrecht, Utrecht
Gemiddelde prijs € 38 Speciaal verzoek
Menukaart en keuzemenu’s bekijken

Scores en recensies

9/10
Uitmuntend
Gebaseerd op 442 recensies
 1. Bouke T.
  • een recensie
  10/10

  Leuke en vriendelijke ontvangst in een mooi industrieel oud pand. De gerechten (Wij kozen voor een vast menu van 6 gangen), waren mooi opgemaakt en heerlijk en afwisselend van smaak. Zeker niet alledaags en iedereen heeft ervan genoten.

 2. Fredy d.
  • 7 recensies
  5,5/10

  De vriendelijke serveerster verzuimde ons een wijnkaart te geven. Zodoende hadden we geen zicht op de prijzen per glas. Ook vertelde zij er niet bij wat de prijzen waren. Het eten was een ultieme teleurstelling. Hoewel de smaak redelijk was, was de hoeveelheid zeer karig. Ik koos het gerecht met de schol. Toen het gerecht kwam, viel ik bijna om van verbazing. Op mijn bord lag een stukje scholfilet van 6x5 cm en een miniem stukje groente. in eerste instantie dacht ik dat het een soort van voorgerecht was, maar het was dus echt het hoofdgerecht en dat voor 21 Euro! Op mijn opmerking dat het wel heel weinig was, zei de serveerster: "Ja, wij serveren hier kleine porties". Ik zou zeggen: "Ketelhuis, doe hier iets aan, maak alles wat minder pretentieus." Wij komen hier niet meer terug! Ik geef dit restaurant een 4!

 3. Elles V.
  • een recensie
  10/10

  Heerlijk gegeten op een hele mooie locatie, ook prachtig aangekleed. Goede wijnen ter begeleiding van het eten, compleet plaatje. Aanrader!

 4. Gert H.
  • 5 recensies
  9,5/10

  Heerlijk gegeten, verrassende menu’s in 5 gangen met daarbij een toepasselijk wijnarrangement. Toprestaurant in de stad Utrecht op een mooie lokatie

 5. Gerard V.
  • 7 recensies
  10/10

  Wij hebben genoten van de bijzondere gerechten en de heerlijk bijpassende wijnen. Wilt u een avond iets bijzonders, anders dan anders maar echt goede kwaliteit dan kunnen wij dit restaurant van harte aanbevelen

 6. Esther J.
  • 3 recensies
  9/10

  Ik had gevraagd om een tafel aan de zijkant en we werden bij binnenkomst prompt in het midden neergezet. Andere tafel gekregen maar veel last van de zon, dat werd afgedaan met ‘ach, er komt zo wel weer een wolk’. Bij andere gasten werd later wel het gordijn dichtgedaan. In het begin, toen het nog rustig was, werden de gerechten in hoog tempo uitgeserveerd. Later, toen het druk was, duurde het veel langer en uiteindelijk lang op de rekening moeten wachten. Eten en wijn uitstekend overigens, niets op aan te merken, heerlijke gerechten met veel smaken en mooie passende wijnen.

 7. Esmee H.
  • 5 recensies
  9,5/10

  Een pareltje aan de Utrechtse grachten. Prachtige smaaksensaties met fijne bijpassende wijnen. De Zuid-Afrikaanse pinot noir is een aanrader.

 8. Armin H.
  • een recensie
  10/10

  Na heerlijke amuses en 2 gerechtjes op het terras aan het water door hevig onweer naar binnen gejaagd. Daar hebben we de volgende 5 gerechten genuttigd in een mooie industriële ruimte die toch intiem is genaakt. Verrassende smaak combinaties en creatieve plaatjes op je bord. Persoonlijke en proffesionele bediening die zich niet gek laat maken door wat regen en bliksem. Een aanrader en we komen zeker terug.

 9. Paul V.
  • 2 recensies
  9/10

  Wij hebben heerlijk gegeten. 5 gangen diner is prima. Mooie, niet te grote gerechten. Goede uitleg van vriendelijk personeel. Sfeer is informeel. Gastheer en gastvrouw doen het prima. 1 ober was wat mij betreft te “junior”. Wijnen zijn goed maar aan de dure kant. Ambiance is prima. Zeker ook buiten aan het water. Al met al een heerlijke avond uit in prima ambiance.

 10. Robert S.
  • een recensie
  9,5/10

  Mooie ligging aan het water. Toegewijde professionele bediening. Heerlijk eten met bijzondere verrassingen. Een omweg waard.............

 11. Dennis O.
  • 3 recensies
  9/10

  Een 5-gangen menu genomen, stuk voor stuk waren alle gerechtjes perfect. De Irish Coffe viel wat tegen, al met al perfect eten met een heerlijk zitje pal aan de Vaartsche Rijn.

 12. T v.
  • 3 recensies
  6,5/10

  Het is een vast menu. 5 of 6 gangen. Stevige prijs. Mooie, maar inmiddels niet meer bijzondere industriële ambiance. De smaken zijn goed, maar de presentaties van de gerechten lijken erg op elkaar. Wel te weinig, we missen brood of iets anders wat vult. Twee van onze gasten hebben thuis direct nog wat gegeten. Dat kan niet de bedoeling zijn van een restaurant. De bediening is vriendelijk en professioneel, maar heeft ook iets storends en is teveel getraind: alles is er telkens op gericht om de rekening zo hoog mogelijk te krijgen. De indruk wekken dat 6 gangen de norm is, maar dat 5 gangen, als je het graag wil, ook kan. Later, als we drie gangen hebben gehad, of we zeker weten dat we toch niet voor 6 gangen gaan. Of voor de kaasplank. Of voor ... enz. Laat dat alsjeblieft, erg opdringerig, te commercieel, niet gastvrij. Het summum daarvan: een gerecht opdienen en zeggen dat je het nog lekkerder kan maken met een toevoeging, voor een kleine meerprijs ... Doe dat er dan direct bij! Over de wijnen: absurde prijzen. Een middle of the road rode wijn voor 55 euro. Een fles wit zonder enige afdronk of voldoende smaak voor 45 euro en dat waren nog de goedkoopste. Veel te duur. We kennen genoeg restaurants die iets minder op de centen gericht zijn en minstens zo lekker koken. Die verkiezen we de volgende keer maar weer.

 13. Hilleke S.
  • een recensie
  10/10

  Wat een heerlijke avond! De bediening wist elke wijn en ieder gerecht goed te introduceren. Ons gezelschap was nogal ingewikkeld wat betreft dieetwensen, maar dat was voor de keuken en bediening geen enkel probleem. Wij gaan hier terugkomen!

 14. Jasper v.
  • een recensie
  10/10

  Wat een topzaak! Heerlijk gegeten in fantastische omgeving en super personeel. Een echte aanrader en we komen snel terug!

 15. Eva V.
  • een recensie
  10/10

  Ontspannen genieten van topgerechten in een gezellige en intieme sfeer. Heel fijn en deskundig personeel.

 16. Ivon C.
  • een recensie
  6/10

  Teleurstellend.

 17. Nadine B.
  • 7 recensies
  9,5/10

  Heerlijk gegeten en gedronken! Leuke, verzorgde avond gehad.

 18. H E.
  • een recensie
  10/10

  Op eerste kerstdag hier geweldig gegeten. Fijne sfeer. Zeer klantvriendelijke en klantgerichte bediening in een prettige informele sfeer. We hebben een fijne, gezellige avond gehad met een heerlijk 8 gangen menu en goede bijpassende wijn.

 19. Rosanne V.
  • een recensie
  10/10

  Heerlijk gegeten met kerst, onwijs leuke bediening, bijzondere wijnen met een verhaal en mooie gerechtjes! Alles was lekker, sommige zelfs uitmuntend, anderen gewoon erg lekker. Al met al genoten!

 20. Elly V.
  • 2 recensies
  4,5/10

  De prijs-kwaliteit verhouding is uit balans. Meer woorden dan kwaliteit, zowel de gerechten als ook de wijn. Personeel is vriendelijk maar mechanisch. Niet werkelijk betrokken.

Praktische informatie

Openingstijden

Dinsdag tot en met zaterdag van 18:00 uur tot 24:00 uur.

Routebeschrijving naar het restaurant

Rotsoord 7b, 3523 CL, Utrecht, Nederland

Openbaar vervoer

Trein, Bus (station Vaartsche Rijn)

Routebeschrijving

Over het restaurant

Het restaurant bevind zich in het oude Ketelhuis (anno 1969) waar men vroeger de stroom opwekte voor de gehele Pastoefabriek. De ruimte hebben wij zo origineel mogelijk gehouden, de leidingen, takels en de stoomketel zijn allemaal nog aanwezig. Tot begin van dit jaar was de fabriek nog volop in gebruik. Door de ruim 8 meter hoge glazen voorgevel is er zicht op het mooie water de Vaartsche Rijn. Aan dit water gelegen bevind zich ons terras, waar natuurlijk ook gedineerd kan worden. We serveren een wisselend vast menu waarbij de keuze is tussen 4,5 of 6-gangen. Graag ontvangen wij dieetwensen, allergieën of andere zaken waar wij rekening mee mogen houden betreffende het menu van te voren zodat wij hierop in kunnen kopen. Naast het menu selecteren wij ook passende wijnen bij de gerechten, natuurlijk kan er ook gekozen worden van onze wijnkaart. Tot snel bij het Ketelhuis Utrecht!

Services

, ,

Restaurant kan worden afgehuurd (Max. 56 personen)

Af te huren, , , , , Toegankelijk voor rolstoelen, Wi-Fi

Restaurants rond "Het Ketelhuis Utrecht"

Gratis service: beschikbaarheid direct bevestigd.