Op het karkas gegaarde Anjou duif, rouleaux van zijn organen, navet, spelt, gebakken schorseneer, pure chocolade, jus met passievrucht - Het Roode Koper, Ermelo
Restaurant - Het Roode Koper, Ermelo
Restaurant - Het Roode Koper, Ermelo
Terras - Het Roode Koper, Ermelo
zacht gegaarde tongfilet, langoustine, cannelloni van spitskool, gebakken kwartelei, crème van venkel, paddenstoel, krokant zuurdesem, saus van langoustine - Het Roode Koper, Ermelo
Op het karkas gegaarde Anjou duif, rouleaux van zijn organen, navet, spelt, gebakken schorseneer, pure chocolade, jus met passievrucht - Het Roode Koper, Ermelo
Restaurant - Het Roode Koper, Ermelo

Het Roode Koper

8,5/10
Gemiddelde prijs € 66
31 recensies

Beloningen

 • 1 MICHELIN ster 2019
 • Gault&Millau 2019

Restaurantmenu

Aanbevelingen van chef-kok Dennis van den Beld

Gemiddelde prijs € 66 Speciaal verzoek
Menukaart en keuzemenu’s bekijken

Scores en recensies

8,5/10
Fantastisch
Gebaseerd op 31 recensies
 1. Pieter H.
  • een recensie
  9/10

  Heerlijk genoten op het terras van Het Roode Koper! Wat een schitterende plek en wat een gastvrijheid. Hier gaan wij zeker vaker terugkomen.

 2. Jan V.
  • 61 recensies
  8,5/10

  Heerlijk "weekend" arrangement met tweemaal een 4-gangendiner. De esthetiek van de opstelling in de borden overtrof de smaak van de gerechten. Lekker, maar voor ons geen 9 of 10 waard. Het eerste voorgerechtje was een zeer kleine stukje tonijn, 1x1x4cm groot, met eromheen nog wat tonijntartaar en andere bijkomende smaakjes. Daarna een tweede voorgerecht bestaande uit 2 kleine gamba's met ook weer vele kleine bijvoegseltjes. Alweer was het bord een lust voor het oog, maar weer waren er (te)veel bijkomende smaakjes: crème en gel van ui, knoflook, champignon, crème van macadamia en manzanilla sherry. Ree was heerlijk, alleen een beetje droog, ondanks de eigen jus met biet. Heerlijk nagerecht met 6 verschillende smaken. De bediening was zeer attent en vriendelijk, zelden maken we in restaurants mee dat zo consequent de arm niet voor onze neus, maar achter ons wordt gestrekt om de wijn in te schenken of nieuwe couverts te plaatsen. Hulde. Eén ober (of sommelier?) kon maar niet wennen aan ons verzoek om de etiquettes te laten zien. Misschien wordt er weinig naar gevraagd en zijn veel gasten met "een mooie Chablis uit Frankrijk" voldoende geïnformeerd. Het tempo was precies goed, nooit te lang gewacht op het volgende gerecht. Samenvattend: lekker gedineerd, de 2 diners van het arrangement waren gelukkig totaal verschillend, maar voor ons waren systematisch in hetzelfde bord wat te veel smaken. Een diner in Het Roode Koper is de moeite waard mede door de geweldige omgeving, met een mooi terras en een geweldige tuin. We keren terug en eten de volgende keer à la carte.

 3. Dr Johannes T.
  • een recensie
  6/10

  Het restaurant is goed te noemen. Degeljke gerechten die aoms verrassend zijn. service laat te wensen over. Te weinig personeel voor een sterrenrestaurant. Zeker tijdens ons weekeind, alle tafels waren bezet maar de bediening was hier niet op afgesteld. Rommelig.

 4. Pascale d.
  • 23 recensies
  8/10

  Mooi en vooral heel lekker lunchmenu. Vooraf met zalm en eendenlever, hoofdgerecht piepkuiken met kreeft en toe van karnemelk ijs met framboos. We hadden daar een begeleidende wijn bij maar helaas was de sommelier daar iets te nonchelant mee. De wijn-spijs bij het voorgerecht was ronduit slecht. Hoofd iets beter.

 5. Francisca V.
  • 3 recensies
  10/10

  Met broers en zus aten we bij in het restaurant. We waren hier al eerder. Deze keer was het weer een feest. De heerlijke gerechten, de bediening, de accomodatie, alles was top. Nog beter dan de vorige keer. Kan het iedereen aanbevelen die van lekker eten houdt. Mooie porties, niet te veel of te weinig.

 6. C.C. L.
  • 4 recensies
  8/10

  Op uitnodiging enkele weken geleden voor het eerst in Het Roode Koper geweest. Onze gastvrouw en -heer wilden ons laten verwennen en dat geschiedde. Na een gezellig drankje op het terras, schoven we aan in een bomvol restaurant. Buiten stond de mededeling dat men geen plaats meer had voor andere gasten. Gerechten waren heerlijk, borden smaakvol opgemaakt, lekkere bijpassende wijnen, kortom een feestje, Enige dissonant was het nagerecht. De zwarte brigade vroeg aan één van ons of ze haar mocht verrassen met een door de bediening gemaakte keuze van de kazen. Toen deze ja zei, werd direct aangenomen dat zulks gold voor de hele tafel. Daarna werden heel snel 5 stukjes kaas op een bord gelegd, waarbij absoluut geen enkele combinatie van smaken werd samengesteld. Het was weliswaar druk maar dat mag een zaak als het Roode Koper niet toestaan zo een dessert te serveren, temeer als je ook nog eens de prijs daarvan bekijkt. Heb je een kaastafel, show die dan je gasten en laat desnoods aan tafel een keuze maken door de zwarte brigade als men dat wenst. Vraag het ook andere gasten die kaas nemen. Na een cappuccino en een bezichtiging van de pool zijn we wel tevreden naar huis gegaan.

 7. Im H.
  • 68 recensies
  9/10

  Op een prachtige plek, verscholen in de bossen ligt dit goede restaurant. Op 20 oktober hier genoten van een uitstekend 4 gangen diner. Niets aan te merken op de kwaliteit van de gerechten en de bijpassende wijnen. Ook de vriendelijkheid van het personeel liet niets te wensen over. Informeel op een plezierige manier zonder te overdrijven. Toch een paar goed bedoelde kanttekeningen. Communicatie tussen het personeel verliep niet vlekkeloos. We hadden aangegeven dat een van ons een bob wijnarrangement wilde en vervolgens schonk een andere medewerker toch een vol glas in. Toen we er een opmerking over maakten werd gezegd oh, dat was niet bij mij doorgekomen. Verder duurde het zo nu en dan wat lang alvorens het water werd bijgeschonken. Zou in een sterrenrestaurant niet moeten gebeuren. Ook werden de bij het gerecht passende wijnen m.i. iets te lang van geboren geschonken voordat het gerecht werd uitgeserveerd. Het zijn de puntjes op de i waar nog wat op gelet zou kunnen worden als je sterwaardig wilt zijn. Maar ach, hoe belangrijk is een Michelin ster? Wij hebben alles bij elkaar opgeteld een fijne avond gehad en bevelen dit restaurant van harte aan bij een ieder.

 8. Finnn
  • 2 recensies
  10/10

  Heerlijke, wonderschone plek. Verscholen in de bossen een oase van rust. Fijne bediening, goede mix tussen professioneel en toegankelijk/informeel. Eten is perfect; puur en ongekunsteld. Verwacht geen heel experimentele smaakcombinaties maar dat is juist wat ons zeer goed bevalt. Bijpassende wijnen vrijwel altijd fantastisch. Als het even uitkomt zeker combineren met hotel overnachting(en). Maakt de bijzonder prettige totaal beleving compleet. Ontbijt is uitstekend, geen heel overdadige keuze maar zeker nog royaal te noemen en van hoge kwaliteit.

 9. Marjolein L.
  • een recensie
  10/10

  Vanwege verjaardag eten bij het Roode Koper,als opbouwende kritiek hier een vermelding over de wachttijd.Om 19.00 uur aanwezig,vrij snel een glas wijn,tegen achten eindelijk een amuse en de kaart gekregen, voor en hoofd gerecht uitgezocht,om negen uur eerste gang en kwart voor tien hoofdgerecht. We hadden geen puf meer voor dessert of koffie,moesten volgende dag toch weer werken...jammer verder perfect.

 10. Theo L.
  • 2 recensies
  9/10

  Onverwachts vanuit uddel naar harderwijk links af geslagen.. Wat een feest. De brigade zijn gang laten gaan qua gerechten en wijn.. Werkelijk een feestje en gaan zeker terug met onze culinaire vrienden

 11. WimTaanman T.
  • 21 recensies
  9,25/10

  Verblijven op het Roode Koper is letterlijk: VAKANTIE vieren, ontspannen. We zijn (man, vrouw, paard) hier geweest vanaf 1 mei t.m. 5 mei 2016 en we zijn ondergedompeld in een fijne sfeer, gecreëerd door de uitermate professionele staf. De maaltijden (ontbijt, high tea, diner) zijn uiterst verfijnd samengesteld en kennen een zeer hoge kwaliteit. Alleen bij het diner: Graag een ietsje meer groente graag! Het verblijf is uitmuntend: Een perfect overnachtingsverblijf, een uitstekende kamer en in het restaurant annex terras met geweldig uitzicht op de mooi onderhouden tuin kun je bestellen wat je wilt. Er zijn veel vaste gasten, we raden aan om er zo een te zijn!

 12. EdenSus
  • 27 recensies
  10/10

  Een parel op de Veluwe. Alles in perfectie - omgeving, ambiance, bediening, zitcomfort en - niet onbelangrijk - de smaken en composities van de gerechten. Genoten van het zeer goed samengestelde lunchmenu, terwijl mijn echtgenote koos voor de eveneens uiterst smaakvolle a la carte gerechten. Aangenaam verrast door de (voor dit niveau) zeer redelijke prijzen ook wat betreft de wijnen. Deze verwen-middag was voor ons aanleiding onmiddellijk een volgende reservering vast te leggen voor over 3 weken. Een autorit van 2 x 1,5 uur meer dan waard. Opgenomen in mijn persoonlijke top 3 restaurants. Een middag in het Roode Koper geef je nadien het gevoel een week op vakantie te zijn geweest. Dit is pas echt genieten.

 13. - -.
  • een recensie
  9/10

  We waren al vaker voor lunch en diner. Dit keer (weer) een culinair arrangement. Verrukkelijk eten, service prima. Uitstekende sommelier, al wil ik nog eens met hem in discussie over de vorm van de Grüner Veltliner fles....) Toch 1 puntje; op ons bezoek 16 januari kan de keuken het niet bijbenen; alle tafels bezet; tijd tussen de gangen is m.i. te lang. Slachtoffer van succes? Maar ga graag weer

 14. Job v.
  • 44 recensies
  9,25/10

  Kerstlunch geregeld voor het hele team. Na wat heen en weer mailen werd alles naar wens geregeld binnen gevraagd budget. Leuke verrassing was beoordeling met een michelinster nadat we hadden gereserveerd. Vooraf werden we welkom geheten in de zitkamer en na een korte wandeling in de omgeving zijn we aan tafel gegaan. Ondanks dat niet iedereen gewend was om in een gourmet restaurant te eten wagen alle teamleden achteraf enthousiast over het eten, de service en de ambiance. Een grote plus wanneer je een gemengd publiek enthousiast kunt krijgen. Jammer dat het zo ver weg is. Anders kwamen we vaker.

 15. - -.
  • 50 recensies
  8,75/10

  De sfeer in het Hotel ( een villa midden in de bossen) is heerlijk. Ongedwongen, keurig verzorgd.....klasse....perfecte en prettige medewerkers..... Zeer onlangs kreeg men een Michelin ster.....ons verrassingsmenu van 5 gangen was heerlijk, maar wij misten bijzondere.....spannende..combinaties..... Er wordt op safe gekookt. Prima...niets verkeerds aan, maar het wauw gevoel kwam niet.....verder alleen maar lof voor iedereen die daar werkt.

 16. Daan v.
  • 38 recensies
  9,5/10

  Het Roode Koper is al lang een geliefd adres voor een heerlijk weekend op de Veluwe. Afgelopen oktober hadden we een goede gelegenheid om na jaren weer eens te gaan. Ten eerste de locatie en atmosfeer: midden in de bossen ligt een prachtig landgoed, met een haast sprookjesachtig hotel. Op de begane grond branden de haardvuren gezellig in de verschillende ruimtes. Na een welkomsdrankje was het eten uitstekend, een goede selectie van gerechten met ingrediënten van het seizoen en uit de streek, met interessante smaakcombinaties. Gezien de enkele weken later toegekende Michelinster liggen de verwachtingen inmiddels wellicht hoger. Ten slotte de service: voor Nederlandse begrippen van ongekend niveau. Het Roode Koper kan zich wat dit betreft meten aan goede hotels in de service gerichte Verenigde Staten. Men is subtiel aanwezig, attend en er is persoonlijke aandacht. Vanaf het inchecken hebben we geen naam of kamernummer meer hoeven doorgeven. Al met al een prettige ervaring en zeker een aanrader.

 17. Edmond V.
  • 5 recensies
  10/10

  We hebben hier een aantal dagen gelogeerd en eigenlijk zou ik er (uit eigen belang) beter aan doen om helemaal geen recensie te schrijven over het Roode Koper. Dit is niet negatief bedoeld, in tegendeel! Het liefst (heel egoïstisch) zou ik deze plek alleen voor mijzelf willen behouden en zou ik er dus geen reclame voor moeten maken. Desondanks wil ik er toch wel iets over kwijt: Dit hotel/restaurant is in elk opzicht tot in de puntjes verzorgd, zowel qua eten, wijnkaart, bediening, ambiance en uiterst gastvrij. Over het eten ga ik verder niet uitweiden, dat laat ik liever over aan een Johannes van Dam (RIP). De prijzen zijn wat aan de hoge kant en dat is maar goed ook, anders komen er te veel en/of verkeerde mensen op deze voortreffelijke locatie af.

 18. Korteraar ..
  • 224 recensies
  10/10

  wat een mazzel.....we waren met de familie deze zaterdag op uitnodiging te gast bij het Roode Koper......eigenlijk zou het moeten heten " Roode GOUD " !!!! bijzonder vriendelijke bediening, ongekend correcte bejegening, een scala aan gerechten die er mocht wezen, en een omgeving die je eigenlijk niet meer kunt vinden in Nederland. oftewel...wil je echt een culinair hoogstandje beleven, wil je ongelooflijk verwend worden en zoek je een plek waar de klant dus oprecht de koning is, ga dan even naar Leuvenum, het is het omrijden meer dan waard, zelfs ook als je in Groningen, Amsterdam of Nijmegen woont 3 x een "10" is eigenlijk ietsje te mager, mag ik ook 3 x een 11 geven ?

 19. - -.
  • 4 recensies
  10/10

  De lunch was zeer uitgebreid met diverse verfijnde salades en nog veel meer lekkere dingen. Het diner was heel uitgebreid en met verrassende smaken. Het ontbijt was veelzijdig en overvloedig. Het bedienend personeel was erg vriendelijk en heel attent.

 20. - -.
  • 2 recensies
  10/10

  26 april 2015 gedineerd bij Het Roode Koper ter gelegenheid van de verjaardag van mijn vrouw. Wij kennen Het Roode Koper al, omdat we er in het verleden een keer hebben gelogeerd en ook eerder hebben gedineerd. Maurice Griep en zijn team zijn de distinctie gastvrijheid. De aankleding was nog meer uitnodigend dan in het verleden en de combinatie van de gerechten met bijpassende wijnen perfect. Ik kan iedereen, die van rust, een goed glas wijn en prachtige gerechten houdt Het Roode Koper van harte aanbevelen. Robert Oosthout.

Praktische informatie

Openingstijden

Maandag t/m Zondag

- Lunch 12:00 - 14:30

- Diner 18:00 - 21:30

Routebeschrijving naar het restaurant

Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg 82, 3852 PV, Ermelo, Nederland

Routebeschrijving

Gratis parkeren

Over het restaurant

Zijn droom volgend, startte Dennis van den Beld (36) op 16-jarige leeftijd zijn koks-carrière. Als gedisciplineerde wedstrijdkok enthousiasmeert hij ook zijn team deel te nemen aan wedstrijdkoken. Van den Beld won prestigieuze prijzen waaronder de Wynand Vogel Bokaal 2014, het Gouden Koksmes 2014 en als lid van het Nederlands Kookteam won hij Goud en Zilver op de Culinaire Olympiade 2016. In december 2015 kreeg Dennis van den Beld op Het Roode Koper zijn eerste Michelinster toegewezen.

Services

Amex, , ,

Restaurant kan worden afgehuurd (Max. 60 personen)

Af te huren, , , , , Open op zondag, Toegankelijk voor rolstoelen, Wi-Fi, Wijnkelder, Zwembad

Restaurants rond "Het Roode Koper"

Niet te reserveren op TheFork
Zoek naar gelijksoortige restaurants met beschikbaarheid.

Zoeken