suggestie - Houdt van Eten, Groningen
Restaurantzaal - Houdt van Eten, Groningen
Restaurantzaal - Houdt van Eten, Groningen
Restaurantzaal - Houdt van Eten, Groningen
Restaurantzaal - Houdt van Eten, Groningen
suggestie van de chef - Houdt van Eten, Groningen
suggestie van de chef - Houdt van Eten, Groningen
nagerecht van het huis - Houdt van Eten, Groningen
suggestie van de chef - Houdt van Eten, Groningen
suggestie - Houdt van Eten, Groningen
Restaurantzaal - Houdt van Eten, Groningen

Houdt van Eten

8,9/10
Gemiddelde prijs € 40
673 recensies

Restaurantmenu

Aanbevelingen van chef-kok Chris van Houdt

Gemiddelde prijs € 40 Speciaal verzoek
Menukaart en keuzemenu’s bekijken

Scores en recensies

8,9/10
Fantastisch
Gebaseerd op 673 recensies
 1. Friso S.
  • een recensie
  8,5/10

  Lekker gegeten, leuk personeel en een leuke sfeer in het restaurant. Enige nadeel was dat wij erg lang op ons eten moesten wachten en daardoor langer in het restaurant waren dan we eigenlijk wilde

 2. Mees B.
  • een recensie
  8/10

  Erg goede tent! Heerlijk eten en een erg goede sfeer, kenners op het gebied van wijn ook. Alleen duurde het eventjes. Maar zeker een plek die ik kan aanraden!

 3. Hilda M.
  • 16 recensies
  8,5/10

  Heerlijk en smakelijk gegeten. Goede en vriendelijke service. Jammer dat het water geen kraanwater bleek te zijn maar bronwater, terwijl we later wel karafjes water zagen staan.

 4. Rob D.
  • 5 recensies
  9,5/10

  de sfeer was goed, werden vriendelijk welkom geheten bij aankomst. hadden gekozen voor het 6 gangen diner maar hadden niet helemaal scherp dat dit uurtje of 4 zou duren. eten was verder top!

 5. Jack-jannie H.
  • 5 recensies
  9,5/10

  Hoogstaande gerechten en zeer vriendelijk en betrokken personeel. Aangegeven diabetes te hebben en er is met alle gerechten rekening gehouden. Grote klasse. Zeker een adres waar we terugkomen!

 6. Jolanda S.
  • 3 recensies
  9,5/10

  Heerlijk gegeten, goede service en ook het advies mbt de wijn was top! Pas twee uur voor aankomst gereserveerd maar glutenvrij was geen probleem, echt fijn om te merken dat spontaan uit eten gaan met coeliakie goed kan!# blij!

 7. Erik k.
  • 7 recensies
  7/10

  Wachttijd tot eerste drankje te lang. Kaart komt pas na 25 minuten. Nadat de eerste ober het vergeten was en we de 2e aanschoten om de kaart te brengen. Maar het eten was prima evenals de atmosfeer. De wijnen zijn voor de kwaliteit aan de te dure kant.

 8. Renzo B.
  • 15 recensies
  8,5/10

  Bij binnenkomst hing er een behoorlijke vislucht. Ik heb er iets van gezegd. Open keuken was het antwoord. Dan nog kan de afzuiging beter denk ik.

 9. Eric K.
  • een recensie
  10/10

  Met zorg en aandacht ontvangen. Genoten!

 10. Laura v.
  • 6 recensies
  9,5/10

  Erg lekker gegeten en de service was geweldig.

 11. Manon W.
  • 3 recensies
  10/10

  Gekozen voor een 4 gangen menu, uitgekozen door de kok, met bijpassende wijnen. Het eten was heerlijk (bijpassende wijnen ook) en het werd goed uitgelegd door de bediening. Sfeer was prima. Het verbaasde ons dat het er zo rustig was (woensdagavond).

 12. Dievertje T.
  • 13 recensies
  9/10

  Alleen lof. Heerlijk gegeten in een fijne ambiance. Complimenten voor de kok en de bediening.

 13. Erik v.
  • een recensie
  7,5/10

  Buitengewoon vriendelijke medewerkers. Keuken is oke, maar minder speciaal als verwacht.

 14. Bart H.
  • een recensie
  9,5/10

  Heerlijk eten en heerlijke wijnen. We komen graag nog een keer.

 15. Ingeborgh H.
  • 3 recensies
  9/10

  Prettige ambiance, goede service , alleen jammer dat er twee maal een nee verkocht werd op gerechten die op de menukaart stonden. O.a de rogvleugel en de reerug...

 16. Bert D.
  • 8 recensies
  8,5/10

  Heerlijk gegeten, uitstekende service

 17. Arjan T.
  • een recensie
  7,5/10

  Ambiance is goed. Personeel heel sympathiek. Keuken doet zijn best. Amuse was goed klaargemaakt nl een bitterbal maar die had iets meer gekruid gekund. Voorgerecht: paté (iets te weinig smaak), crème (heerlijk) en de vis was super! Witte wijn lekker! Hoofd; kalfslende, alles een beetje saai en weinig smaak. Alleen puree was goed, Wijn: pinot griggio was te licht. Kaasplank: was super! Rekening was prima. Leuke avond. Eten en wijn okay!

 18. Brechtje t.
  • een recensie
  8,5/10

  Heel lekker gegeten. Groot pluspunt dat echt alles huisgemaakt is en dat er rekening met een koemelkallergie werd gehouden! Service was heel erg goed, zeker omdat wel 7 keer gedurende de avond gemeld moest worden dat een bepaald product of gerecht niet meer voorradig was. Dat is meteen ook het enige minpunt: bij elke gang moest de galante ober komen melden dat onze voorkeuren van de kaart niet (voor iedereen) beschikbaar waren. Dat was jammer. Het werd wel allemaal goed gebracht en het eten was verder wel goed. De stoelen bij Houdt van Eten zitten heerlijk, ook niet onbelangrijk. Toch weet ik niet zeker of we terugkomen, omdat het vrij elementair is dat wat er op de (wijn)kaart staat ook daadwerkelijk besteld kan worden.

 19. Jan E.
  • 3 recensies
  8,5/10

  Heerlijk gegeten, goede gerechten, mooi opgemaakt met een prima uitleg. De akoestiek van het restaurant kan beter, wat luide gesprekken van andere gasten zijn storend. Het is wel weer een zeer gezellig restaurant.

 20. Annette d.
  • 6 recensies
  8/10

  De kok(s) proberen iets exclusiefs voor te zetten, als je het gerecht ziet, lijkt dat aardig te lukken. Maar: te weinig sprankelend, niet goed op temperatuur, erg kleine porties, prijs kwaliteit niet goed; jammer. Wij komen uit Brabant, weekendje Groningen, wij hadden het restaurant uitgezocht op basis van de presentatie op internet. Dat is natuurlijk lastig.

Praktische informatie

Openingstijden

Maandag t/m Zondag 17:00 - 22:30

Routebeschrijving naar het restaurant

Herestraat 96, 9711 LM, Groningen, Nederland

Openbaar vervoer

Het station ligt op 5 minuten lopen

Routebeschrijving

Parkeerplaats & Betaald parkeren in de buurt

provincie Groningen

Over het restaurant

Restaurant Houdt van Eten in Groningen is niet meer weg te denken uit de stad. Het restaurant onderscheidt zich door het gebruik van verse producten en doordat alles wat uit de keuken komt homemade is. Zo maken ze de verse friet zelf, staan er prachtige vegetarische gerechten op de kaart, is de vis dagvers en de entrecote biologisch. Een lekkere, verse en gevarieerde kaart dus!

Houdt van Eten heeft een restaurant gerealiseerd vanuit de gedachte dat het precies moet voldoen aan de wensen van de gast. Je kunt er dus een hoog serviceniveau verwachten en een relaxte ongedwongen omgeving. Het restaurant is ruim opgezet, je zit in comfortabele stoelen en de prachtige, houten bar trekt mooi de aandacht voor een lekker drankje. De muziek past prima en is niet te hard en het attente personeel is alert en vriendelijk.

Meekijken in de keuken kan, want die is open. Zo zie je precies hoe je gerechten bereid worden. Transparantie is een belangrijk onderdeel van de service van Houdt van Eten!

Van 1 juli t/m 31 juli komt Houdt van Eten in Groningen ook met een nieuw maandmenu. 5 gangen genieten! Begin met dungesneden zalm, daarna een gele paprikasoep. Als hoofdgerecht kies je voor de gebraden eendenborstfilet of de zeebaarsfilet waarna je afsluit met kaas én een proeverij van zoete nagerechten. Lekker!

Services

Amex, , ,

Restaurant kan worden afgehuurd (Max. 60 personen)

Af te huren, , , Wi-Fi

Restaurants rond "Houdt van Eten"

 • € 30 (gemiddelde prijs)

  Score:8.8 (631 recensies)

 • € 35 (gemiddelde prijs)

  Score:8.6 (3 recensies)

 • € 35 (gemiddelde prijs)

  Score:8 (11 recensies)

 • € 33 (gemiddelde prijs)

  Score:8.6 (192 recensies)

 • € 33 (gemiddelde prijs)

  Score:8.7 (511 recensies)

 • € 28 (gemiddelde prijs)

  Score:8.8 (571 recensies)

 • € 40 (gemiddelde prijs)

  Score:8.9 (93 recensies)

 • Insider
  Proevens

  € 35 (gemiddelde prijs)

  Score:9.2 (251 recensies)

 • € 25 (gemiddelde prijs)

  Score:8 (374 recensies)

 • € 32 (gemiddelde prijs)

  Score:8.4 (287 recensies)

Gratis service: beschikbaarheid direct bevestigd.