Dish - Javaans Eetcafé, Groningen
Dish - Javaans Eetcafé, Groningen
Interior - Javaans Eetcafé, Groningen
Dish - Javaans Eetcafé, Groningen
Dish - Javaans Eetcafé, Groningen
Dish - Javaans Eetcafé, Groningen
Dish - Javaans Eetcafé, Groningen

Javaans Eetcafé

8,7/10
Gemiddelde prijs € 30
915 recensies

Restaurantmenu

Aanbevelingen van de chef-kok

Gemiddelde prijs € 30 Speciaal verzoek
Menukaart en keuzemenu’s bekijken

Scores en recensies

8,7/10
Fantastisch
Gebaseerd op 915 recensies
 1. Cobien N.
  • 4 recensies
  10/10

  Heeerlijke rijsttafels, zowel met vlees als vegetarisch alle gerechten even smakelijk en vers. Vlotte en vriendelijke bediening. Mijn tafelpartner werd ziek (niet vh eten hoor!). De ober Jan kwam aangesneld of hij kon helpen, Kon al het heerlijke eten niet opeten en we kregen bakjes om het toch mee te kunnen nemen. Genoten. We komen zeker terug.

 2. Jeroen d.
  • 10 recensies
  7/10

  Leuke ambiance met vriendelijke bediening. Het eten was in mijn beleving vlak qua beleving. Geen uitgesproken smaken of accenten. Rendang was naar mijn mening niet droog genoeg. Al met al zeker niet slecht maar weinig verrassend en accentloos. Voor mij geen adres waar ik snel terug kom, al was het maar dat ik in de buurt van Utrecht woon. ????

 3. Patrick K.
  • 5 recensies
  4,5/10

  Sorrry maar dit was voor ons een gemiste kans. We zaten achter in een smalle gang, richting het toilet en de keuken. Geen fijne plek, zeker niet met een meeverende plank in de vloer. Niets aan te merken op de bediening, een leuke enthousiaste meid die haar best deed. Waar het wel fout ging was het eten. Het duurde lang, stellen die na ons binnen kwamen kregen eerder het eten en hadden het al bijna op toen onze rijsttafel kwam; normaal en vega. Nee wij hebben 2x normaal besteld. Kort later staat er een rijsttafel op tafel waarvan de helft gewoon vrijwel koud was, en een paar dingetjes heet. Duidelijk dat dit er dus al even stond. Een opmerking hierover levert niets meer op dan een in de magnetron warm gemaakt schaaltje. Tjah dan geef je het maar op en ga je eten want trek. Sommige gerechten waren goed, maar het meeste ok. Ik heb veel beter indisch gegeten. Smaakgevoelig wellicht. En dan het toetje, een kokos drankje. En dus geen pannekoek wat weer laat werd geserveerd... Jammer, de spreekwoordelijke druppel.

 4. Marcel N.
  • een recensie
  9,5/10

  Top, super lekker gegeten.

 5. HCM A.
  • een recensie
  9/10

  Leuk ingericht restaurant dat wel een Indische sfeer ademt, maar mij lijkt het een leuk idee om de tafeltjes te dekken met batikkleedjes en/of servetten i.p.v. die oer-Hollandse ruitjestheedoeken! Verder was er die avond geen achtergrondmuziek (wat ik trouwens prettiger vind dan de hele tijd naar popmuziek luisteren zoals ik eerder heb meegemaakt) Suggestie: zoek eens naar geschikte instrumentale krontjongmuziek. Tenslotte: als je rijsttafel bestelt, is het woekeren met de beschikbare ruimte op de m.i. te kleine tafeltjes, iets waarvan ik niet weet hoe het anders zou kunnen: misschien iets met meerdere etages??

 6. Anna D.
  • 13 recensies
  8/10

  Heel lekker, echt Javaans. Gezellig gegeten. Prima bediening. Komen graag terug!

 7. Johanna v.
  • een recensie
  9,5/10

  Leuke bediening, open en spontaan, eten van voortreffelijk niveau tegen niet al te hoge prijs. Kortom een aanrader.

 8. • een recensie
  9,5/10

  Het blijft een perfecte lokatie voor een familiediner. Uitstekende en vriendelijke bediening, met duidelijke uitleg over de menukaart. Prima huiswijn en heerlijke gerechten in de luxe rijsttafel.

 9. StefanJC
  • 5 recensies
  10/10

  Goede locatie, fijne sfeer, ZEER vriendelijk personeel, ook niet te beroerd voor een praatje. Wij kwamen eten tijdens een spannende voetbalavond dus het was rustig. Fijn :) Tot gauw!

 10. Emmanuel O.
  • een recensie
  6/10

  Afgaand op de recensies had ik hoge verwachtingen, die helaas niet uitkwamen. Als Indo heb ik wellicht hogere verwachtingen dan de gemiddelde bezoeker, maar toch. Ik zou wijlen mijn vader niet durven meenemen naar dit restaurant. Om te beginnen moest ik om sambal vragen i.p.v. dat het als vanzelfsprekend werd geserveerd. De sambal die ik kreeg was niet meer dan hete saus. De udang goreng waren garnalen in een loempiavelletje met loempiasaus. Technisch gezien "goreng", maar erg fantasieloos. De gerechten van de rijsttafel moesten een soort impressie geven van Indisch eten, maar iedere Indische thuiskok zou zich er voor schamen. De gerechten misten smaak en hadden nauwelijks contrast met elkaar. En een Javaans restaurant zonder tumis? De saté daarentegen was goed. Twee tips: 1. koop een goed Indonesisch kookboek en verrijk je smaak en kennis van gerechten. 2. Een cursus goede uitspraak van de gerechten zou ook niet verkeerd zijn. Het is niet ingewikkeld, maar wel respectvol.

 11. • een recensie
  9,5/10

  Wij hebben weer erg genoten van jullie heerlijke rijsttafel. Net genoeg. En we zijn geholpen door een zeer vriendelijk persoon. We komen graag weer een keer terug. Alleen vonden we het tafeltje te klein voor de vele gerechtjes die we kregen.

 12. Lody S.
  • een recensie
  10/10

  Leuke bediening, schappelijke prijzen en heerlijke gerechten. Een aanrader dus.

 13. Milou V.
  • 3 recensies
  9,5/10

  Weer heerlijk gegeten! Altijd een super lekkere en enorm volle rijsttafel!

 14. Christel H.
  • 11 recensies
  8,5/10

  Super genoten van een heerlijke rijsttafel! De bediening was keurig en we gingen met een voldaan gevoel naar huis. Helemaal top!

 15. Harry T.
  • 3 recensies
  7/10

  Heerlijk

 16. Mitchell M.
  • 4 recensies
  10/10

  Wederom erg lekker! We hadden de Nasi Rames, een bord vol met heerlijkheden. En als toetje namen hadden we de spekkoek, super! Ook de service was weer erg goed. Aanrader.

 17. Anne-Marie v.
  • 2 recensies
  9/10

  Neem de luxe rijsttafel, echt een aanrader. Heerlijke gerechtjes en voor ons precies genoeg. Wil je meer, dan kan dat zonder extra kosten, saté uitgezonderd. Vooral de saté van rund is fantastisch!

 18. F O.
  • 5 recensies
  9,5/10

  Hebben heerlijk gegeten in een gezellig restaurant. De bediening was zeer gastvrij en vriendelijk.

 19. J. N.
  • 10 recensies
  7,5/10

  Goed en lekker gegeten. Nasi goed pittig.

 20. Harriet d.
  • 3 recensies
  9,5/10

  Heerlijk eten en een geweldige bediening

TheFork aanbiedingen

30% korting op het eten

Niet van toepassing op drankjes

Beschikbaar op het gekozen tijdstip.

30% korting op het eten

Niet van toepassing op drankjes

Beschikbaar op het gekozen tijdstip.

Praktische informatie

Openingstijden

Maandag t/m zondag 17:00 - 21:30

Routebeschrijving naar het restaurant

Schuitendiep 33, 9711 RA, Groningen, Nederland

Routebeschrijving

Parkeergarage Damsterdiep

provincie Groningen, ,

Over het restaurant

De lekkerste Indonesische gerechtjes

Het Javaans Eetcafé is één van de beste Indonesische restaurants in Groningen en werd in 2012 bekroond met de Gouden Tapknop.

Javaans Eetcafé zorgt niet alleen voor lekker eten in hun café, maar verzorgt ook catering in de regio Groningen, Drenthe en Friesland.

Wanneer je eet in het Javaans Eetcafé, dan kun je genieten van een gezellige sfeer met traditionele Indonesische elementen. Je wordt er ook heerlijk verwend door het personeel terwijl je proeft van de lekkerste Indonesische gerechtjes.

Services

, ,

Restaurants rond "Javaans Eetcafé"

Gratis service: beschikbaarheid direct bevestigd.