Terug

Recensies Marius

9,3/10
Uitmuntend
Gebaseerd op 189 recensies

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt geboekt en bij dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de app of website van TheFork of via onze partnerwebsite en boekingsmodule van TheFork op de website van het restaurant.

 1. Petra Z.
  • 31 recensies
  10/10

  Enorm genoten!

 2. Lyda V.
  • een recensie
  10/10

  De wijnkaart is mooi, maar kleine lettertjes, dus ga je af op de prima bediening maar.... later zien we op de website mooiere wijnen dan ons aangeboden werden met zelfde prijsniveau.

 3. Jan Willem J.
  • een recensie
  9,5/10

  alles erg goed en leuk . Jammer van de nogal harde stoelen, bij een wat langere zit niet zo comfortabel. Maar verder uitstekend

 4. Egbert K.
  • een recensie
  9/10

  Fijne ontvangst en bediening, fijne ambiance en héérlijk gegeten, kortom: prima!

 5. Krzysztof A.
  • 4 recensies
  10/10

  Een geweldig restaurant, misschien het beste in A'dam.

 6. Pieter K.
  • 5 recensies
  9,5/10

  Tien jaar geleden kwam ik in deze buurt wonen en ontdekte Marius. Het is een enorme prestatie van Kees Elfring dat hij gedurende al die jaren (met de verhuizing/uitbreiding van Marius en de toevoeging van de wijnbar Worst) de kwaliteit op eenzelfde hoog tot zeer hoog niveau heeft weten te handhaven en dat de aangename atmosfeer van een huiskamer-restaurant er nog altijd heerst.

 7. Ellen Z.
  • 2 recensies
  10/10

  Heerlijk gegeten

 8. Stefan v.
  • 3 recensies
  9/10

  Erg lekker gegeten. Gerechten waren erg goed klaargemaakt. De kaart is wel beperkt. Zelf vind ik dit geen enkel probleem, maar als je een moeilijke eter bent, kan het zijn dat er niks van je gading bijzit.

 9. Dolores v.
  • een recensie
  10/10

  Heel leuk en knus en super lekker eten en goede wijnkeuze bij de verschillende gangen!

 10. Nico d.
  • een recensie
  9,5/10

  Heerlijk gegeten/gedronken en genoten van de "verfijnde plattelandskeuken" zoals Marius het zelf omschrijft. Fantastische, betrokken bediening die wist wat ze serveerden en ook heerlijke wijnen matchten bij de gerechten, wat de gerechten (zoals het hoort) alleen maar nog verder omhoog haalde.. Erg persoonlijke/individuele service waardoor je je echt gewaardeerd voelt als klant. Een pareltje in de Zeeheldenbuurt.

 11. Jeroen O.
  • een recensie
  10/10

  Heerlijk gegeten, gezellige avond gehad. Porties mogen misschien iets kleiner

 12. Stephan H.
  • een recensie
  8,5/10

  We hebben heerlijk gegeten

 13. Jetske m.
  • een recensie
  10/10

  Marius is een bijzonder restaurant, waar fantastisch gekookt wordt. We hebben genoten.

 14. Steven d.
  • 6 recensies
  10/10

  Parel in de Zeeheldenbuurt, kom hier ongeveer 1 keer per jaar (veel te weinig) en Kees weet met zijn brigade telkens weer wat lekker op tafel te toveren. Echt gastvrij gevoel wat je bij veel Amsterdamse restaurants nauwelijks meer ziet

 15. Marieke B.
  • een recensie
  6/10

  Onvriendelijke bediening (man, meisje was wel aardig): gerechten werden zonder uitleg voor je neergezet en het feit dat een van ons om een aangepast menu vroeg vanwege zwangerschap leek men maar irritant te vinden (terwijl we dit bij het maken vd reservering hadden vermeld). Vervolgens bestond dat aangepaste menu overigens uit exact hetzelfde eten, maar dan was de vis bij hetvoorgerecht vervangen door wat blokjes feta en het tussengerecht door een gepocheerd ei (terwijl we hadden aangegeven: ook liever geen niet goed gegaard ei). Fantasieloos en ook echt het geld niet waard. Ik kom hier niet meer terug.

 16. Pieter d.
  • een recensie
  10/10

  Bijzonder plezierig restaurant, aangenaam rumoerig en toch goed verstaanbaar, met een zeer vriendelijke bediening. Geen lange kaart, maar een menu van de dag met subtiele smaak en verscheidenheid, en daarbij passende betaalbare wijnen. Aanbevolen aperitief: de Lillet.

 17. Ruben v.
  • een recensie
  9/10

  Ik had al veel gehoord over Marius, maar ik had er nog nooit gegeten. Wat zonde dat ik dat nu pas heb gedaan! Wij zijn begonnen met een glas wijn en een bord voor charcuterie bij het naastgelegen Wijncafe Worst (zelfde eigenaar) en hebben daarna 4 gangen gegeten bij Marius. De kwaliteit van het eten was erg hoogstaand. Dagelijks wordt er een nieuw menu gemaakt (op een geschreven kaart!) dus word altijd verrast. Daarnaast zijn er een paar klassiekers die altijd verkrijgbaar zijn. De smaken van de gerechten zijn anders dan anders en juist dat maakt het zo speciaal. Marius is geen dertien in dozijn hippe tent, maar een restaurant waar goed eten en goede service voorop staat. De € 47,50 die het 4-gangenmenu kost vind ik de prij meer dan waard. De maitre voorzag ons ook van uitstekend wijn advies. Al met al een heerlijke avond in een restaurant waar ik zeker snel terug kom.

 18. Coks P.
  • een recensie
  10/10

  Een restaurant met een waarachtige, goede kwaliteit en een vaste waarde voor culinair Amsterdam. Een aanrader voor een intiem etentje of kleine vriendengroep. Mooi dagelijks menu met goede passende wijnen. Een aanwinst - al jaren voor de Zeeheldenbuurt - en terecht een aanwinst voor onze stad. Als een parel het product is van een binnen dringende zandkorrel in schelp of oester, dan is Marius het zelfde... een parel in een ogenschijnlijk lastige buurt die alsmaar aan kwaliteit wint. Parel en oester behoren inmiddels tot een delicatesse. Boek tijdig en laat je verrassen. Zo gewoon en zo bijzonder.

 19. - -.
  • 2 recensies
  8,75/10

  Zeer smaakvol restaurant, zowel interieur als de gerechten. Uitgebreide wijnkaart en goede begeleiding in keuze van menu en wijn. Service niveau is erg goed, vriendelijke en behulpzame bediening. Ontspannen sfeer, mede door het fraaie interieur. Bij de buren cafe '' de worst'' is het ook een aanrader om na te zitten of vooraf een glas te drinken.

 20. Jessica S.
  • een recensie
  6,5/10

  Wij hebben hier een aantal maanden geleden gegeten, ik moet wel zeggen dat wij enorme fijnproevers zijn en 1 van ons erg goed kan koken maar uit eten gaan heeft iets feestelijks. Helaas werden we al erg kortaf ontvangen ,dus dat verhaal van de chagrijnige ober uit een eerdere recensie klopt. Het eten was ok niet een wauw effect maar leuk voorgeschoteld. De sommelier had kennis van zaken en was erg attent. Toch zullen wij hier niet weer gaan eten ,de sfeer in de zaak is niet fijn , wellicht dat de ober aan vakantie toe is.