Terug

Recensies Marius

9,3/10
Uitmuntend
Gebaseerd op 188 recensies

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt geboekt en bij dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de app of website van TheFork of via onze partnerwebsite en boekingsmodule van TheFork op de website van het restaurant.

 1. karin d.
  • 49 recensies
  8,75/10

  Zo'n tentje, dat je van je levensdagen niet vindt, tenzij je er in de buurt woont. Of, zoals in ons geval, je moet het via via horen. Bij binnenkomst werden we al vrolijk begroet, we mochten tafeltje uitkiezen. Er was ook een tafeltje, dat liefdevol "Het caravan-tafeltje' werd genoemd. Dat leek ons wel wat. Uitzicht in de keuken, een af en aan lopen van iedereen die er werkt. "Ons" meisje wist waar ze het over had, van wanten en van entertainen. Heerlijke en pure smaken, heerlijke wijn, heerlijke bediening. Heerlijk tentje.

 2. Henk J.
  • 20 recensies
  8,5/10

  Met het bestuur van TOS Actief (afsluiting seizoen) gegeten bij Marius. Het was de mooiste dag uit de (voor)zomer en we hebben buiten heerlijk een aperitief gedronken. In eerdere recensies las ik over de huiskamersfeer. Ik waande mij meer op het Franse platteland. We kozen voor het 4 gangen menu met bijbehorende wijnen. Het eten werd binnen geserveerd. Het was voortreffelijk! Gerechten die je misschien niet snel zelf gekozen zou hebben (zeebaars met couscous)!? De wijn was prima en Marius maakt louter gebruik van mooie producten en ingrediënten (brood, olijfolie etc.). Marius is een aanrader!

 3. M. B.
  • 7 recensies
  7,25/10

  Ik deel de verschillende meningen van de bezoekers. De sfeer in het restaurant is goed, de bediening toen wij er aten attent en het voelt een beetje als een huiskamer restaurant en we hebben op zich goed gegeten. Maar ze moeten inderdaad oppassen dat ze niet naast hun schoenen gaan lopen wat prijzen betreft. Belachelijk dure wijnen op de kaart en porties van de gerechten zijn veel te klein ten opzichte van wat er gevraagd wordt. Echt compleet uit verhouding.

 4. Niels H.
  • 35 recensies
  9,5/10

  Wat een heerlijk restaurant! Klein, gezellig, en druk op de vrijdagavond dat wij er aten. Uitstekend begin met lekkere worst en olijven, brood en goede olie. Kabeljauw met aubergine was subtiel, de snoekbaars met pompoen die daarna kwam was zo goed dat we met stomheid geslagen waren. Fazant met zuurkool, stukje fazantworst en peterseliewortelpuree was zo mogelijk nog beter. Toetjes lekker, wijnen heerlijk. Kortom een briljante avond. Marius kookt eerlijk, spannend, intens en uitbundig, en zonder poespas. Voor liefhebbers van Rijsel, Bouchon du Centre, Beulings.

 5. Kasper V.
  • 83 recensies
  7/10

  Borrelen bij de buren (wijncafe worst-zelfde eigenaar) daarna aan tafel. Prima menu 4 gangen; lekkere sappige zalm met mierikswortel, stukje snoekbaars, patrijs, amandelcakje met ijs. Lekker gegeten, gezellige avond gehad. Mooie wijnkaart, bediening prima, maar blonk niet uit in vak- en productkennis (oa geen of matige uitleg gerechten). Interieur is sober en mag zeker wat warmer / gezelliger om er een echt leuk huiskamerrestaurant van te maken.

 6. Robert R.
  • 9 recensies
  9/10

  Verfijnde gerechten, juiste hoeveelheden, eerlijke ingredienten, ronduit heerlijk. Hier staat een kok die smaakcombinaties snapt! Topper: parelhoen met tonijnmayonaise. Grote keuze aan wijnen. Bediening vriendelijk, ontspannen, servicegericht, geduldig (en dat in Amsterdam) entourage best gezellig wel erg klein en de styling vond ik wat wonderlijk: inpakschuim tegen de muren?

 7. Erik J.
  • 54 recensies
  8,5/10

  Na de verhuizing weer eens bij Marius gegeten. De overstap van de intimiteit van het table d'hôte naar een klein restaurant kan wel eens ten koste gaan van de kwaliteit. Gelukkig was dat niet het geval! We vonden met z'n vieren een plekje bij het raam, en zaten daar goed. Het brood (dat steeds werd aangevuld), de olijfjes en de plakjes worst waren weer het vertrouwde goede begin. Het marktmenu begon met twee visgerechten, en dat kan een keer te veel zijn, maar dat was niet het geval. Eerst kabeljauw met octopus, daarna griet met allerlei lekkere groentes (waaronder een Italiaans neefje van de boerenkool). Daarna een stukje wilde eend (met de waarschuwing dat er een kogeltje in kan zitten - die we niet aantroffen. Zijn er nog actieve eendenkooien?). De aanbevolen wijnen pasten goed. Toe had ik lekkere kaasjes, en mijn tafelgenoten een taartje. Na afloop even bij Worst naar binnen gekeken en daarna voldaan naar huis gewandeld.

 8. Henriette d.
  • 21 recensies
  7/10

  Lang moeten wachten op de menukaart. De vegetarische maaltijd was eenvoudig, niet verrassend maar zeer smakelijk. De nieuwe locatie is ietwat lawaaiig, maar levendig. Vriendelijke bediening. Het gebodene is aan de dure kant.

 9. Eric v.
  • 19 recensies
  8,5/10

  Heerlijke eten op verassende plek! Marius kookt vers wat er die dag op de markt te vinden was en verrast steeds weer. Ook prima wijnen en na de verbouwing leuke sfeer. Aanrader!

 10. Johan V.
  • 47 recensies
  8,5/10

  Bij Marius kom je om gezellig te tafelen. Door de vriendelijke bediening, de ongedwongen sfeer, het table d'hote-concept en de bijzondere plek waan je je bij Marius al snel in een Frans restaurant op een Frans pleintje (op dat pleintje staat ook een plataan, dat helpt ook natuurlijk). De keuken lijkt wel wat op die van Le Hollandais en Bordewijk, al is de keuze wat beperkter (er is 1 menu en per gang 1 alternatief) en zijn de borden wat minder vol. Ik at er recent 2x in het weekend en beide keren was het vol, waardoor het wel wat rumoerig is maar zonder dat je jezelf hoeft te overschreeuwen. Water komt als je wil nog gewoon uit de kraan, de wijnkaart bevat een paar juweeltjes en als je Kees Elfring om advies vraagt blijken er ook nog verborgen schatten op te staan. Buurman Worst is een heerlijke plek om vooraf te borrelen met een plakje worst. Een restaurant om verliefd op te worden...

 11. Dieuwke M.
  • 7 recensies
  5,75/10

  Zeer gezellig en sfeervol restaurant, leuke bediening maar het eten viel wat tegen na alle goede berichten, met name de prijs- kwaliteit verhouding. Daarnaast twijfelde men aan mijn oordeel dat de vis rauw was, 'omdat de kok nooit fouten maakt'. Zelfde bordje kwam na 10 min terug met zelfde stukje vis in 2 partjes, wat amateuristisch!