Chef - Merkelbach, Amsterdam
Ingang - Merkelbach, Amsterdam
Ingang - Merkelbach, Amsterdam
Het restaurant - Merkelbach, Amsterdam
Patio - Merkelbach, Amsterdam
Terras - Merkelbach, Amsterdam
Suggestie van de chef - Merkelbach, Amsterdam
Suggestie van de chef - Merkelbach, Amsterdam
Suggestie van de chef - Merkelbach, Amsterdam
Suggestie van de chef - Merkelbach, Amsterdam
Chef - Merkelbach, Amsterdam
Ingang - Merkelbach, Amsterdam

Geselecteerd door Insider

Een verborgen pareltje in onze zorgvuldige selectie van topadresjes

In Park Frankendael, wat mij betreft het mooiste park van Amsterdam, vind je in het allerlaatste buitenhuis van Watergraafsmeer Huize Frankendael dit prachtige en bewuste restaurant. Hier koken ze volgens het Slow Food principe, wat inhoudt dat ze koken op een manier dat bijdraagt aan een goed, schoon en eerlijk voedselsysteem. Zo werken ze alleen met vis Goede Vissers, deze vangen vis namelijk met respect van de zee, vlees van de Lindenhof en gebruiken ze veel groen dat geplukt wordt uit hun eigen tuin. Chef Marc Wunderink weet mooie bordjes met veel groen op tafel te zetten die je in hun fantastische tuin of binnen in de sfeervolle ruimte kunt oppeuzelen.

Geschreven door: Susam Pang van BySam.nl

Fotografie door: Susam Pang van BySam.nl

Tip van Insider
Tip van bySam: Op een warme dag kun je jezelf installeren op hun verborgen terras met wat lekkers te eten en te drinken. Restaurant Merkelbach is namelijk zowel open voor de lunch als tijdens het diner. Wedden dat de stadse drukte opeens heel erg ver weg lijkt?
Gemiddelde prijs € 43 Speciaal verzoek
Menukaart en keuzemenu’s bekijken

Scores en recensies

8,5/10
Fantastisch
Gebaseerd op 268 recensies
 1. Maria B.
  • een recensie
  8/10

  Lunch menu was niet te bestellen. Dat was jammer. De overige gerechten waren goed.

 2. Monique K.
  • 2 recensies
  10/10

  Fijne middag gehad!

 3. Sylvia R.
  • 3 recensies
  8/10

  Heerlijk gegeten. Leuke ambiance. Vriendelijke bediening. Tafeltjes zouden wel wat verder uit elkaar mogen staan. Gesprekken van naaste gasten waren heel goed te verstaan.

 4. Lizelotte v.
  • 5 recensies
  10/10

  heerlijk eten in een rustige sfeer, hele vriendelijke bediening, ondanks de drukte is het heel prettig en goede akoestiek. we komen zeker heel vaak terug!!

 5. Caspar v.
  • 11 recensies
  9,5/10

  Very good.

 6. Frans V.
  • 4 recensies
  8,5/10

  Heel lekker eten. Ietsje saaie ambiance, maar prima service en goede huiswijnen.

 7. Fred K.
  • 4 recensies
  7/10

  Ok, gave locatie maar toch wel wat minpuntjes. Teveel gerechten veel te lauw opgediend, lekker maar niet speciaal en daardoor wel duur in relatie tot prijs.

 8. Lizelotte v.
  • 5 recensies
  10/10

  Heerlijk eten, veel groenten en fantasierijk, genoten!

 9. Nel H.
  • 5 recensies
  8/10

  Bij de voorgerechten van het 5 gangen diner had wat meer brood geserveerd kunnen worden!! Bij het heerlijke gerecht met hert, hadden wij graag een vollere rode wijn in het arrangement gezien.

 10. Tanja v.
  • 13 recensies
  5/10

  Hier kom ik niet meer terug. Met de Primera-bon 5 gangen-diner gegeten en toch nog duur, mede doordat ieder wijntje € 6,- kostte terwijl het kleine glaasjes waren. De ree (geschoten op de Oostvaardersplassen) was gewoonweg niet lekker en ook niet opgegeten maar werd geen aandacht aan gegeven. De 2 bedienende meisjes waren aardig maar voegde niets toe. Het is wel een aparte locatie.

 11. Wim B.
  • een recensie
  10/10

  Mooie locatie in de Watergraafsmeer, goede sfeer, plezierig personeel, heerlijk eten en prima wijnen. Tja, wat wil je nog meer en dat op een zeer koude avond (15-12-2018)

 12. Hanna w.
  • 3 recensies
  5,5/10

  Zijn hier vaak tot volle tevredenheid geweest, maar deze keer ging veel mis. Bediening gedeeltelijk niet ter zake kundig. keuken : pasta met citroën ricotta hoort niet met tomatensaus geserveerd te worden.

 13. Fred H.
  • een recensie
  8,5/10

  Heel plezierig gedineerd met verrassende gerechten en prima bediening in een sfeervol restaurant.

 14. Mirjam v.
  • 5 recensies
  8,5/10

  Het eten was heerlijk, maar heb hetzelfde gegeten als 2 weken geleden. Navraag leert dat het menu maar 1x per maand verandert en dat is niet sterk. Er werd ons alleen verteld dat er een 5-gangenmenu was, pas toen wij ernaar vroegen kregen wij te horen dat een 3-gangenmenu ook mogelijk was. Personeel bedoelt het goed en is vriendelijk, maar moet nog veel leren. We moesten lang wachten tot er na aankomst iemand naar onze tafel kwam en de uitleg over de gerechten en wijnen duurde zo lang dat het ijsbolletje van het nagerecht al flink gesmolten was voordat we daaraan konden beginnen. Ook niet goed als de wijn pas uitgeserveerd wordt nadat het gerecht is uitgeserveerd. Maar we blijven hier zeker komen!

 15. Borracha v.
  • 3 recensies
  10/10

  Prachtige locatie, heerlijke lunch en heel prettige bediening. Kortom, een uitstekende voortzetting van een supermooie dag.

 16. Anne M.
  • een recensie
  6/10

  Het eten is prima, maar de service is zwaar teleurstellend. We hadden een 3 gangen lunch gereserveerd en na 30 min. kwam ze eindelijk een keertje langs. Tussen het tweede en derde gerecht hebben we ook minstens 30 minuten gewacht. Het is dat we erom vroegen, anders zou het nog langer duren. Volgens mij had de kok het allang klaar gemaakt, maar de service liet op zich wachten. Wat een geweldige ervaring zou moeten zijn is teniet gedaan door de waardeloze service. Het eten is lekker, maar met een goede service zou het een fantastische ervaring zijn geweest en nu zou ik het absoluut NIET aanraden. Bejaarden zijn waarschijnlijk sneller dan deze twee jonge mensen die hier in de bediening werken.

 17. Gerbrand B.
  • 11 recensies
  10/10

  Zeer bijzonder eten op een zeer bijzondere lokatie! Zowel qua smaak, kleur, samenstelling, proportionering, volgorde..het klopte allemaal als een bus. Het weer hielp, zeker, maar waar vind je, zeker in Amsterdam, een plek waar de kruiden en de bloemen die voor je ogen door de keuken uit de tuin worden geknipt even later op je bord terug vindt? Het is lang geleden dat we zo genoten.

 18. Jan Pieter K.
  • 4 recensies
  10/10

  Heerlijk gegeten. De gerechten zijn kleine porties, die erg lekker smaken en mooi worden opgediend. Attent en vriendelijk personeel. Het is altijd speciaal om met mooi weer buiten in de tuin te eten.

 19. Willem H.
  • 3 recensies
  8/10

  Teveel personeel voor een feestje aan de andere kant van het gebouw leidde de aandacht af van de reguliere gasten. Wij hebben overigens genoten van het eten en de ambiance!

 20. M.W.F. H.
  • 51 recensies
  6/10

  Vast “menu van de chef”. Wij namen een 3 gangen-menu, dat uit (te) kleine gerechten bestond. Het hoofdgerecht bestond uit groenten met een summier stukje vlees. Voor de tafelgenoot als extra gang toch maar een kaasplankje besteld, hetgeen voldoende hoeveelheid was, maar onzorgvuldig “opgemaakt”. De bediening was duidelijk niet gecharmeerd van onze vragen, maar herstelde zich later gelukkig. Voor wie van de moderne restaurant-aanpak houdt, waarschijnlijk een fijne gelegenheid! “Ieder zijn smaak”!

Praktische informatie

Openingstijden

Maandag 08:30 - 18:00

- Ontbijt 08:30 - 15:30

- Lunch 12:00 - 15:30

Dinsdag t/m Zaterdag 08:30 - 23:00

- Ontbijt 08:30 - 15:30

- Lunch 12:00 - 15:30

- Diner 18:00 - 23:00

Zondag 08:30 - 18:00

- Ontbijt 08:30 - 15:30

- Lunch 12:00 - 15:30

Routebeschrijving naar het restaurant

Middenweg 72, 1097 BS, Amsterdam, Nederland

Openbaar vervoer

Tram 9 vanaf Centraal Station

Routebeschrijving

Betaald parkeren in de buurt

provincie Noord-Holland, , Amsterdam-Oost, Watergraafsmeer

Services

Amex, , , ,

Restaurant kan worden afgehuurd (Max. 60 personen)

Af te huren, Toegankelijk voor rolstoelen, Wi-Fi

Restaurants rond "Merkelbach"

Niet te reserveren op TheFork
Zoek naar gelijksoortige restaurants met beschikbaarheid.

Zoeken