Suggestie van de chef - Sous Bar-Bistro, Amsterdam
Voorkant - Sous Bar-Bistro, Amsterdam
Het restaurant - Sous Bar-Bistro, Amsterdam
Suggestie van de chef - Sous Bar-Bistro, Amsterdam
Suggestie van de chef - Sous Bar-Bistro, Amsterdam
Voorkant - Sous Bar-Bistro, Amsterdam

Sous Bar-Bistro

8,2/10
Gemiddelde prijs € 30accepteer Yums
33 recensies

Restaurantmenu

Aanbevelingen van de chef-kok

Gemiddelde prijs € 30 Speciaal verzoek
Menukaart en keuzemenu’s bekijken

Scores en recensies

8,2/10
Zeer goed
Gebaseerd op 33 recensies
 1. Tim B.
  • 25 recensies
  8/10

  Wat een geweldig personeel werkt hier! Bij de ontvangst vroeg men mijn voornaam, of ik dat was. Er werd veel persoonlijke aandacht gegeven het hele etentje door, ondanks dat het hele restaurant vol zat, en het personeel maakte een grapje. Gepassioneerd werkt men hier en aan het einde gaven ze ons nog een hand, omdat we helemaal gratis gegeten hadden met de loyaliteitskorting van The Fork. De gerechten waren leuk gepresenteerd en van goede kwaliteit. Als echte gasten werden we behandeld. We kregen eerst een tafel voor 2 personen. Maar er kwam verderop een grotere tafel vrij, en ik had verzocht of we daar mochten zitten. Zonder opgaaf van reden mocht dit gelukkig gelijk! Ook al heeft het het restaurant wat capaciteit gekost, doordat we met zijn tweeën een tafel voor 4 personen in beslag gingen nemen. De reden was echter dat de toiletten op onze eerste plek, vlak naast de toiletten, te ruiken waren. En het was op de eerste plek zo lawaaierig dat ik mijn tafelgenoot niet kon verstaan. De toiletten zelf waren ook vies en stonken, dit alles deed afbreuk aan de rest helaas. Echt een verbeterpunt. De standaard bier was trouwens Brand, wat erg lekker was en weer eens wat anders dan het standaard Heineken. De warme chocolademelk was heerlijk schuimig en precies goed op temperatuur. De wachttijd op een aantal gerechten was soms helaas echt veel te lang, ook daar kan nog op verbeterd worden.

 2. Miguel L.
  • 5 recensies
  8/10

  Erg lekker eten en mooie wijnen. Gerechten zouden zonder ‘The Fork’ actie misschien een beetje aan de prijzige kant zijn. Maar wel van kwaliteit en leuke presentatie. Vriendelijke bediening. Het pand modern ingericht maar toch knus. Aangename sfeer, ook aan te raden om gewoon even wat te drinken.

 3. Albert V.
  • 17 recensies
  6/10

  Tussen de toeristen bevinden zich ook Nederlanders. Die proberen zich met zijn allen verstaanbaar te maken door de muziek te overstemmen. Daar moet je van houden. Het menu is in het Engels en wat is de groeiende invloed van Italianen op de Amsterdamse horeca toch onmiskenbaar. Als antipasta krijgen we een rijk gevulde plank met drie soorten Italiaanse DOP-kaas en drie bergen dungesneden vleeswaren (salame) van zeer goede Italiaanse komaf. Dit voor € 12 exclusief 50% korting (…). We hadden dus voor € 6 eigenlijk al genoeg gegeten. Maar dit is een sharing-dinner-zaak en wat besteld is, komt op tafel als het in de keuken klaar is. Bavette (van een oudere "worstkoe") en inktvis (nogal taai) komen in kleinere porties en staan al op tafel in koude schalen als de eerste kaasblok verorberd is. Dan eten we de antipasta maar als laatste. Dus eerst van een gerechtje genieten en dan eventueel weer wat bestellen. Dat moet je hier leren. Zeer goede montepulciano (32,50/fles).

 4. Jennifer S.
  • 10 recensies
  10/10

  Amazing food!

 5. Toine V.
  • 2 recensies
  9,5/10

  Voor de 2e keer geweest en absolute kwaliteit in gerechten, ook de bediening is prima. Gezellige restaurant met bar functie . je verwacht het niet als je in de straat loopt dat zo'n goed restaurant achter de gevel zit. Shared dinner.

 6. Maja B.
  • 16 recensies
  8/10

  Heerlijk gegeten. En dan ook nog 50% korting op de gerechten. Komen zeker nog een x terug. Bedankt voor een heerlijke avond

 7. Emma E.
  • 9 recensies
  8/10

  Leuk restaurant met een fijne sfeer en industrial interieur. Vriendelijk en enthousiast personeel. De kwaliteit van het eten voor Italiaanse standaard is gemiddeld.

 8. Rob V.
  • 79 recensies
  8,5/10

  We hadden beloofd om terug te komen, dus dat deden we. Geen spijt. In tegendeel. Een heerlijke kaas/vleeswarenschotel vormde het leeuwendeel van onze maaltijd. Lekker: goede kwaliteit vleeswaren, geitenkaas en taleggio, heerlijk brood, alles in ruime hoeveelheid. Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum. Het brood was wat te hard geroosterd, maar de smaken waren prima. Baby-inktvisjes met citroenmayonaise waren het derde uitstekende gerechtje. Daarmee was onze honger ruimschoots gestild. Toch nog een dessert: lekkere apple crumble en heerlijke brownie. Met hier en daar een glaasje Nieuw-Zeelandse Sauvignon heeft Sous-Bar zich volledig gerevancheerd. We komen zeker nog eens terug.

 9. Tara H.
  • een recensie
  6/10

  De service was goed, echter was het eten zeker aan de matige kant. Het duurde ook erg lang voordat ons eten werd geserveerd. Dit was niet voor herhaling vatbaar.

 10. Marthe B.
  • een recensie
  10/10

  Zeer vriendelijke bediening. Het menu werd goed uitgelegd. De kok kwam zelf gedeeltelijk het eten serveren en was ook zeer vriendelijk. Het is echt een leuke plek en goed te bereiken. We komen snel weer terug. Dank

 11. Paula A.
  • een recensie
  8/10

  Goed gegeten, goede wijnkaart, mooie inrichting, snelle vriendelijke bediening, toplocatie! Je zit wel lekker knus op elkaar, dus beetje opletten met wat je bespreekt met elkaar ;-)

 12. Rob V.
  • 79 recensies
  6,5/10

  Leuk menu met bites en gerechtjes om te delen. Uitstekende Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. Daarmee was "uitstekend" echter op. De bestelde nacho's hadden nogal wat tijd nodig, zagen er wel erg leuk uit, maar waren flauw en voorzien van heel weinig kaas en te weinig pepertjes. De salade van eendenborst bleek een kurkdroge aangelegenheid. De eend smaakte goed, maar de salade was kaal. Bij navraag bleek de nieuwe kok de dressing vergeten te zijn. Deze salade werd van de rekening gehaald. De bruschetta met worst bleek ongekruid en flauw. Dat gold ook voor de panzanella met sardines. De selectie van kaas was op zich prima, alleen had de kok eerst het brood gesneden en daarna op dezelfde plank de kaas, dus die zat onder de kruimels. De apple crumble tenslotte, was lekker. Het is uitsluitend aan de bijzonder aardige dames in de bediening te danken dat we besloten hebben nog eens terug te komen. Maar dan wel op een dag dat de echte kok er is.....

 13. Christel B.
  • 10 recensies
  6,5/10

  Helaas niet veel waar voor je geld. We bestelden twee salades, met biet en met pompoen. Er zat nauwelijks biet of pompoen in en ze waren verder nauwelijks van elkaar te onderscheiden. De octopus was ok, maar het was ook erg weinig en smaakte te veel naar olijf (!). De pizza mer pittige worstjes was echt lekker, fijne dunne korst. Bijna meer een flamkuchen, maar dat vind ik zelf geen enkel probleem. Het millefeuille dessert heb ik niet helemaal opgegeten en dat zegt wel iets. Daar was weinig aan. En wat was het koud!! De buitendeuren stonden open en het was buiten maar een paar graden boven 0. Ee stond alleen een glazen wand tussen de buitenkou en binnen. De deur ging daarbij continue open voor de rokers en nieuwe gasten. Leuk personeel en leuke sfeer, maar geen waar voor je geld.

 14. Barbara d.
  • 108 recensies
  10/10

  Wat een gezelligheid en goede service en heerlijk eten! Sowieso de omgeving van 9 straatjes is leuk en dit kan zich hierbij aansluiten. Lekker broodje met gepocheerd ei en avocado en heerlijke brownies.

TheFork aanbiedingen

50% korting met TheFork Summer

Niet van toepassing op drankjes

Beschikbaar op het gekozen tijdstip.

50% korting met TheFork Summer

Niet van toepassing op drankjes

Beschikbaar op het gekozen tijdstip.

Praktische informatie

Openingstijden

Zondag t/m Donderdag: 11:00–01:00

Vrijdag & Zaterdag: 11:00–03:00

Routebeschrijving naar het restaurant

Wolvenstraat 16, 1016 EP, Amsterdam, Nederland

Routebeschrijving

, , Jordaan

Over het restaurant

Sous is located right at the heart of the Nine Streets District. We offer a energetic bar area for drinks, bites or meal and a bright restaurant area to sit and enjoy our lunch, dinner and drinks daily from 11.00 till 01.00 and on Fridays and Saturdays until 03.00.

Services

, Wi-Fi

Restaurants rond "Sous Bar-Bistro"

Gratis service: beschikbaarheid direct bevestigd.